*Nettavisen* Sport.

- Et spørsmål om rettferdighet

Foto: (Reuters/Scanpix)

Alberto Contador avviser at mektige venner har satt det spanske sykkelforbundet under press.

16.02.11 12:24

- Det som har såret meg mest er gjentatt angrep på min ære. Det var blitt sagt forferdelige ting om meg, og det har forårsaket uopprettelig skade. Jeg har et arr, som jeg bærer inni meg og det vil følge meg resten av livet, fortalte Contador til Veo7 ifølge marca.com.

28-åringen ble frikjent av RFEC (det spanske sykkelforbundet) tirsdag, etter at han anket den ettårige straffen forbundet ga ham tidligere.

Contador er dermed klargjort for sykling igjen – og starter Volta ao Algarve allerede i dag, onsdag.

Tungt halvår
Etter tirsdagens TV-opptreden å dømme, skjer ikke det med lett hjerte.

Les også: Nå kan Contador slippe jubelen løs

Saxo Bank-SunGard-rytteren har langt ifra hatt en optimal oppkjøring til rittet. Da dommen kom i slutten av januar avbrøt han treningsleiren etter å ha holdt pressekonferanse på Mallorca.

- Det har vært seks måneder med søvnløse netter. Jeg har revet meg i håret og grått foran min nærmeste venner. Det har vært et brutalt møte med dyp urettferdighet, fortalte Contador.

- Jeg kunne ikke akseptere dommen, ettersom jeg var uskyldig. Jeg har ikke gjort noe galt, og min person og min ære lar meg ikke akseptere noen form for straff – selv om risikoen for å få en mer langvarig straff eksisterer, la han til.

Kan anke frifinnelsen
Contador er fremdeles ikke helt av kroken. Både UCI (det internasjonale sykkelforbundet) og WADA (verdens antidopingbyrå) har muligheten til å anke frifinnelsen.

Da vil saken havne hos CAS (idrettens voldgiftsdom) noe som kan føre til at det fortsatt kan ta fire måneder før saken blir ferdigbehandlet.

Ekspertene er uenige i avgjørelsen. Les mer her!

Det positive for Contador vil uansett være at han rekker å kjøre mange sykkelritt innen den tid. Trolig blir Giro d’Italia den første store testen for fjorårets Tour de France-vinner.

Tilbake på sykkelen
Første test blir uansett rittet på Algarve-kysten:

- Det er viktig for meg å kjøre ritt igjen. Ikke bare for meg, men for laget og alle som har vist sin støtte. Jeg vet at jeg ikke er på mitt beste nå, men jeg vil svært gjerne prestere godt, forteller Contador til den spanske radiokanalen Cadena Ser.

Han avfeier også at det er «mektige venner» i hjemlandet som har påvirket det spanske forbundet under arbeidet med ankesaken.

- Ingen bør tro at denne avgjørelsen er et utslag av patriotism fra forbundets side. Det har vært et spørsmål om rettferdighet, presiserer Contador.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.