*Nettavisen* Sport.

- Et steg i riktig retning

Foto: Getty Images

Tottenham misbrukte sjansene på Stamford Bridge, men virket å være fornøyd med uavgjort mot Chelsea.

24.03.12 18:08

CHELSEA - TOTTENHAM 0-0:

Det var ikke mange som for kun noen uker siden trodde at lørdagens kamp mellom Chelsea og Tottenham på Stamford Bridge kunne bli svært avgjørende i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Tottenham har vært gode store deler av sesongen og så lenge ut til å stikke av med tredjeplassen i årets Premier League. Men så fikk Fabio Capello sparken som engelsk landslagssjef og ryktene begynte å svirre om at Tottenham-manager Harry Redknapp kommer til å ta over den ledige jobben.

Laget fra Nord-London har i ettertid slitt med å levere gode resultater og har blant annet måtte se rival Arsenal gå forbi dem på tabellen.

Chelsea på sin side har sett ut til å finne formen etter at Roberto Di Matteo tok over managerjobben på Stamford Bridge og nærmer seg en plassering innenfor topp fire som gir Champions League-spill på bekostning av nettopp Tottenham.

På Stamford Bridge lørdag hadde gjestene fra Nord-London store nok sjanser til å stikke av med seieren, men det ble kun uavgjort mot Chelsea.

- Fornøyd
- Dette var et steg i riktig retning, sier Tottenham-back Kyle Walker til Sky Sports etter kampen.

- Vi var godt organisert i forsvaret, og jeg er fornøyd med poenget, sier Walker.

Også Tottenham-manager Harry Redknapp var fornøyd med det ene poenget.

- Dette er et svært viktig poeng for oss, og det holder Chelsea fem poeng bak oss, sier Redknapp.

Rednapp er sikker på at til tross for at laget hans nå har gått fem Premier League-kamper uten seier så spiller spillerne hans med selvtillit.

- Jeg er fornøyd med det vi har vist. Vi har ikke vært dårlige. Vi har ikke spilt dårlig, og selvtilliten har aldri forsvunnet, forteller Redknapp.

Kjedelig før pause
I lørdagens kamp var førsteomgangen et langsomt gjesp, som ble anført av Chelsea, men som ble avsluttet med en heftig trippelsjanse til gjestene fra Nord-London.

Én! Rafael van der Vaart skjøt rett på Petr Cech umarkert fra fem meter. To! Retur til Ashley Cole, som med et med et nødskrik ble reddet fra selvmål. Tre! Ny retur, denne gangen til en godt plassert Emmanuel Adebayor, men heading strøk toppen tverrliggeren.

Utrolig at Spurs ikke ledet til pause, men gjestene var riktignok heldige tidligere i omgangen da William Gallas felte Frank Lampard innenfor 16-meteren. Franskmannen var nok lettet da dommeren ikke pekte på straffemerket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: DYLAN MARTINEZ/SCANPIX

Dermed stod det fortsatt 0-0 til pause.

Store sjanser etter hvilen
Etter hvilen økte tempoet i kampen. Som i første omgang var kampen jevnspilt, men det var gjestene som skapte de største sjansene.

Og Tottenham hadde omgangens første mulighet da Gareth Bale spilte seg gjennom Chelsea-forsvaret etter 57 minutter. Waliseren spilte videre til Kyle Walker som dessverre for gjestene ikke klarte å sette ballen på riktig side av stolpen.

De neste 15 minuttene bølget spillet frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å skape de store sjansene.

Men etter 73 minutter var hjemmelaget utrolig nære med å gå opp i ledelsen. Juan Mata fikk forsøke seg på et frispark utenfor gjestenes 16-meter. Tottenham-keeper Brad Friedel var ikke med på notene, men ballen gikk i stolpen. David Luiz fikk ikke kontroll på returen og det stod fortsatt likt på måltavla på Stamford Bridge.

Cahill reddet Chelsea
Fem minutter senere var det gjestene som holdt på å gå opp i ledelsen da Emmanuel Adebayor kom alene med Petr Cech. Togoleseren rundet målvakten, men avslutningen ble reddet av Gary Cahill som på heroisk vis kastet seg foran Chelsea-målet.

Minuttet senere var Tottenham der igjen, da Bale fikk gå alene opp på en corner. Waliseren satte ballen knallhardt i tverrliggeren til Tottenham-spillernes store fortvilelse.

Gjestene fortsatte å presse på slutten av kampen, og da Petr Cech reddet frisparkforsøket til Gareth Bale like før slutt ble det aldri noen scoringer på Stamford Bridge lørdag.

Tottenham har dermed et lite overtak på Chelsea i kampen om fjerdeplassen. Spurs har for øyeblikket 55 poeng, mens Chelsea ligger på plassen bak med sine 50.

- Kommer ikke til å bli lett
Chelsea-manager Roberto Di Matteo tror det kan bli vanskelig å kvalifisere seg til Champions League etter lørdagens kamp.

- Vi visste at vi var bak Spurs og at vi trengte poeng. Dette er en kamp mindre for oss, og det kommer til å bli vanskelig, sier Di Matteo, til Sky Sports.

Italieneren mente at uavgjort var et rettferdig resultat.

- De forsvarte seg bra og var farlige på kontringer. Jeg synes uavgjort er et rettferdig resultat. Begge lag hadde sjanser til å vinne, sier Di Matteo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag