*Nettavisen* Sport.

- Et stykke kjøtt kan ruinere livet mitt

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Movistar-stjernen Xavier Tondo frykter å havne i Alberto Contadors posisjon.

Xavier Tondó fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med flotte resultater i Paris-Nice, Volta a Catalunya og Vuelta a Espna i fjor. 32-åringen er en av de viktigste rytterne i det spanske Team Movistar-laget og må derfor bære mye ansvar på sine skuldre.

Tondó har fulgt Alberto Contadors dopingsak og har gjort seg betraktninger rundt saken og syklingens dopingproblematikk. Han er rett og slett blitt redd.

- Jeg synes det biologiske passet er flott, og man har blitt tøffere og mer effektiv i kampen mot doping. Men ved å spise et stykke kjøtt kan jeg ødelegge livet mitt - ikke bare idrettskarrieren, men troverdigheten jeg har som person også, sier den tidligere Cervélo-rytteren ifølge velonation.com.

Tondó reiser en interessant problemstilling, bør syklister være redde for å spise kjøtt? Diskuter her!

- Jo sterke kamp mot doping jo bedre, men er det gått for langt hvis jeg får panikk over å spise en biff? Hvis det samme skjer med meg som med Alberto Contador, hva gjør jeg? spør spanjolen.

Mens Tondó er redd for å spise biff, er lagkameraten David Arroyo mest opptatt av syklistenes og sykkelsportens troverdighet blant publikum.

- Jeg syns det er synd at sykkelverdenen og dens partnere går igjennom dette, jeg sender min støtte til de som fortsatt står langs veien... Jeg ber dem om å fortsette å stole på oss.

Stein på stein
Tondo er en rytter som har brukt lang tid på å slå igjennom. Han debuterte som proff for spanske Paternina-Costa de Almeria i 2003 og kjørte for lag fra den iberiske halvøy helt til 2009. Som 31-åring ble han hentet til Thor Hushovds Cervélo TestTeam foran 2010-sesongen.

Spanjolen overbeviste i sitt første år i et skikkelig storlag. Når Cervélo kollapset var Movistar der og tilbød katalaneren en kontrakt.

- Karrieren min har alltid gått sakte, men sikkert oppover. Hvert år har jeg tatt steg og endelig er jeg en Grand Tour-rytter, selv om jeg ikke er spesielt 'grand'. Nå får jeg se hvor langt jeg kan gå og hvordan responderer på den neste utfordringer, sier Tondó til Europa Press.

LES OGSÅ:- Tar ikke sjansen på Pellizotti

Denne sesongens første mål er Paris-Nice, Volta a Catalunya og Baskerland rundt. Tour de France følger så, men det vil han ikke snakke så høyt om.

- Jeg liker å ta ett steg av gangen, og nå er målet mitt å ankomme Paris-Nice, Volta a Catalunya og Baskerland rundt i god form. Så, i terorien, reiser jeg til Tour de France, men jeg sier det med forsiktighet. Jeg fokuserer på de tre første målene og håper på gode resultater, så vil jeg i stillhet forfølge de neste store målene, forteller spanjolen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.