*Nettavisen* Sport.

- Et svik mot lagkameratene

- Kontraktsbrudd. Dette vil få konsekvenser, sier Morgan Andersen etter at Lyn-talentene Mounir Hamoud (19) og Kristian Flittie Onstad (20) spilte for et annet lag enn Lyn.

07.12.04 08:02

De to Lyn-spillerne skal ha deltatt i Coca Cola-cup på Raufoss i helga, på et såkalt vennelag, og Lyn-direktør Morgan Andersen reagerer sterkt. Spesielt ettersom alle Lyn-spillere godt vet at dette ikke aksepteres.

- Jeg tok en runde med spillerne om dette da jeg begynte i klubben i fjor. Da sa vi klart ifra at dette ikke er akseptabelt, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

- Dette er alvorlig. Det er et kontraktsbrudd. Dette er direkte uprofesjonelt. Vi har investert mye penger i disse spillerne, de er utdannet ved NTG og vet veldig godt hva som står i kontrakten. Jeg har nå innkalt begge til et møte tirsdag - så får vi se hvilke konsekvener dette får - men én ting kan jeg love - og det er at dette får konsekvenser. Det er helt klart, fortsetter han.

Stortalenter
Mounir Hamoud slo gjennom i Lyn denne sesongen, og var en av Tippeligaens mest spennende unggutter med sin fart på kanten for Lyn. Han spilte seg også inn på U21-landslaget. Kristian Flittie Onstad på sin side har spilt nærmere 50 kamper for aldersbestemte landslag, og startet 15 kamper for Lyn i år.

- At de spilte i turneringen er et stort svik mot lagkameratene. De utsatte seg selv for en mulig skade også, men jeg kan love deg én ting - at de aldri kommer til å spille i en sånn turnering igjen. Det kommer de til å lære i løpet av vinteren, sier Andersen.

- Det er tross alt Lyn som betaler lønna når de flyr og har det gøy. Hadde de blitt skadet, kunne det betydd mange penger for oss. Og yrkesskadeforsikringen ville ikke gjeldt i et sånt tilfelle, fortsetter han.

Benekter bråk
Ifølge lokale vitner skal Lyn-spillernes lag ha vært innblandet i et overfall på en av turneringens dommere. Hendelsen vil ifølge dommeren bli rapportert til kretsen, og kanskje videre til Norges Fotballforbund.

Oppland Arbeiderblad skriver at det skal ha vært én spiller fra en profilert Oslo-klubb som har stått bak overfallet. TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med flere som sier det samme, men ingen kan bekrefte dette.

Spillerne benekter uansett innblanding i noe som helst bråk.

- De sier til meg at de ikke har bråket eller kranglet med dommeren. Det bedyrer de overfor meg, sier Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.