*Nettavisen* Sport.

- Et tidsspørsmål før han er i England

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Per-Mathias Høgmo spår et snarlig salg av juvelen Kara Mbodj.

04.10.10 12:09

START - TROMSØ 1-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): 20 år gamle Kara Mbodj har tatt eliteserien med storm denne sesongen. Da han kom til Tromsø i februar i år var han et uskrevet blad. I dag er han en av eliteseriens beste og mest omtalte spillere. Det var bare et tidsspørsmål før spekulasjonene om en overgang til en større og bedre klubb begynte å svirre.

Fredag skrev Daily Mail at Arsenal har senegaleseren i kikkerten. Men, den sindige unggutten nekter å la seg rive med på spekulasjonene.

- Arsenal er en stor klubb, og det er gøy at de synes jeg er god. Men jeg er i Tromsø nå, og konsentrerer meg om det, sier Kara til Nettavisen på halvstø engelsk, før han utdyper;

- Alle spillere har lyst til å spille i Premier League, men jeg vil bare spille godt for Tromsø nå, så får vi vente og se, sier han.

- Tidsspørsmål
Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo skryter villig av den unge diamanten.

- Det er bare et tidsspørsmål før Kara havner i Premier League, det er jeg helt sikker på, sier Høgmo til Nettavisen.

Tromsø-treneren har fått med seg Arsenal-interessen.

- Vi vet at det er mange som følger Kara, og det er vi stolte av og glad for. Vi får se hvor lenge han blir i Tromsø. Han må fokusere på å utvikle seg mens han ennå er her for han har fortsatt mye å gå på, sier Høgmo.

TIL sliter økonomisk
Tromsø sliter økonomisk. NRK meldte for en uke siden at tromsøværingene går mot et underskudd på 20 millioner i 2010, noe som tilsvarer fire millioner mer enn budsjettert underskudd. Dette kan åpne for et salg av stjernespilleren Kara Mbodj.

- Vi må ikke selge, men et av mantraene til Tromsø er å utvikle spillere til et så høyt nivå at store klubber har lyst på dem. Det har vi tradisjon for, og det kommer vi også til å fortsette med, sier Høgmo.

- Vi kommer til å få «cash» inn, det er jeg trygg på. Kara er den som er heitest, og kan fort bli den første som blir solgt.

- Jobber dere aktivt for å få solgt Kara på grunn av pengemangel i Tromsø?

- Vi trenger ikke være aktive på det, det er så stor interesse for ham at det styrer seg selv, avslutter Høgmo.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.