RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Et uoppdaget kjerringemne

Sist oppdatert:
Slik er Karoline Dyhre Breivang på privaten.

OHRID (Nettavisen): Det er åtte år siden «poteten fra Bærum» ble en fullblods norsk landslagsspiller. Da dunket hun inn 26 mål på fire kamper.

Følg Norge-Spania på Nettavisen fra 19.15!

LES OGSÅ:Lunde skulderskadet på trening

Deretter mistet hun tre mesterskap på grunn av skader, skader og vraking. Det siste leddet i den onde sirkelen gjorde at hun overvar VM i Kroatia som tilskuer sammen med Janne Tuven.

Foran kveldens EM-åpning mot Spania er Karoline Dyhre Breivang en av de viktigste brikkene blant Marit Breiviks 16 utvalgte.

Fast post: Adventsstund
28-åringen er visekaptein, sosialminister og ansvarlig for adventskalenderen til de norske håndballjentene.

- Det er fast adventsstund hver kveld, med både lys og julemusikk. I tillegg kjøper alle pakker hver dag, som vi legger i en sekk og trekker hver kveld. Vi får satse på at det finnes noen billige markeder i Makedonia.

- Utover det, er det hyggelig å ha med litt julesengetøy for å komme litt i julestemning, sier hun til Nettavisen.

Gull, sølv - og gull?
I Makedonia deler hun rom med kaptein Kristine Lunde.

- Vi bodde sammen i 2006 og da ble det gull. I fjor var hun ikke med, da ble det sølv, flirer hun.

- Hva gjør dere for å få tiden til å gå mellom kampene?

- Når det er kamper, er det ikke tid til så mye annet enn å stå opp, trene, spise og sove. Det blir mye soving, men også litt filmtitting og skravling. Det viktigste er at dette er en veldig fin gjeng å dra på tur med. Jeg har fortsatt til gode å få brakkesjuke på disse turene.

Ikke «Pippi», men «Mio»
Foran EM i Sverige i 2006 var Dyhre Breivang ikledt fullt «Pippi-kostyme» i Dagbladet «Sportsportrett». Men selv har hun aldri hatt noen drøm om å bli som den svenske barnebokfavoritten.

- Det er ikke helt sant, det der. Det stemmer at jeg var Pippi i barnehagen en gang, men det var aldri noen drøm for meg. Det startet med at Harald Bredeli (TV2-kommentator) kalte meg det en gang, fordi jeg har rødt hår, musefletter og var sterk i kroppen. Etter det ble jeg Pippi.

- Men det stemmer at jeg liker Astrid Lindgren veldig godt. Jeg skrev særemne om hennes bøker på videregående. «Mio, min Mio» og «Brødrene Løvehjerte» er mine favorittbøker.

Nevnte Bredeli har sagt noe annet lurt også. Han utropte Dyhre Breivang til «Landslagets lille sorte skjørt». Med andre ord: Spilleren som kan brukes til alt.

Følg EM på Nettavisens håndballsider!

Rett på mål
Selv om gjennombruddet på landslaget kom i kraft av en målorgie, kjenner vi henne best i dag som kompromissløs koloss i flatt forsvar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men ligger veien åpen, angriper Karoline alltid. For å bruke hennes egne ord: «Målene står på kortlinja, ikke på sidelinja».

- Hva gir deg mest? Å bryte helt igjennom og score eller å sette inn en perfekt takling?

- Det er gøy å takle, men det er morsomt om vi har spilt bra kollektivt og så scorer mål. Da er det flere andres innsats som har satt andre i en god situasjon.

Sosialministeren
- Hvem er troppens hønemor?

- Hønemor? Jo, det er Terese Pedersen. Hun er verdens snilleste, tålmodigste og mest omgjengelige person. Et varmt menneske du blir glad i bare du er i samme rom som henne.

- Hva med deg selv, er du sosialminister?

- Jeg prøver i hvert fall å passe på at alle har det bra. Da plukker man jo opp en del sladder også, men jeg er nok ingen sladredronning.

Ville droppet Herrem
Selv er hun utdannet diplomøkonom, har velutviklet tallhukommelse og studerer jus.

- Hvem av jentene hadde du ikke tatt med på forelesning?

- Camilla Herrem!

- Hvorfor ikke?

- Det er vel ikke så veldig morsomt å være med på jusforelesning. Camilla snakker jo enda mer enn meg. Hun ville helt enkelt ha fått store problemer med å sitte stille så lenge.

- Det ordner seg for snille piker
Hun har flere ganger uttalt at hun er singel. Og selv om det ikke stresser henne, er det et begrep hun ikke liker.

- Er du fortsatt singel?

- Jeg er ikke singel, men ugift.

- Hvorfor?

- Det er ikke fordi jeg vil være det, men det har vel noe med tid å gjøre også. Et uoppdaget kjerringemne, pleier jeg å kalle meg selv. Det er like greit å ta det som det kommer. Det ordner seg alltid for snille piker.

En mester med tall – eller?
Blant håndballjentene har hun ord på seg for å huske alle jentenes bursdager og hun holder styr på hvor mange kamper de har spilt.

Hvis du spør henne: «Har du sett Katrine Lunde Haraldsen bedre enn i dag?», kan hun svare: «Hun hadde vel en redningsprosent på 64 da vi slo Sverige 25-13».

- Hvor mange mål scoret du i landslagsdebuten mot Ungarn i 2001? Hva ble sluttresultatet?

- To mål. Tapte med 1 mot Ungarn, den 29. november i 2000. Jeg tror det var 23-24 eller 24-25.

- Det ble 25-26..

- Ja, da var det ikke så langt unna da.

Ifølge håndballforbundets statistikkside ble kampen spilt den 30. november, men det tør vi ikke konfrontere henne med ...

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere