*Nettavisen* Sport.

- Et veldig bra mesterskap for min del

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Ezinne Okparaebo tangerte norsk rekord på 200 meter.

06.08.12 21:35

LONDON/OSLO (Nettavisen): Ezinne Okparaebo imponerte mange da hun lørdag tok seg til semifinalen på 100 meter under OL.

Dessverre klarte ikke den norske jenta å ta seg helt til finalen, til tross for at hun satte norgesrekord med tiden 11.10 sekunder.

- Som ventet
Mandag kveld var Okparaebo tilbake da hun stilte til start i forsøket på 200 meter, men som ventet klarte hun ikke å hevde seg der.

- Ja, dette var som ventet. Jeg kunne ikke løpt saktere i hvert fall, sier Okparaebo med et stort smil etter løpet.

- For meg var dette et optimalt løp. Jeg har løpt lite 200 meter i år, dette var bare mitt andre løp, så jeg har ikke hatt så mye fokus på det.

- Hva var målet på 200 meter?

- Målet var først og fremst å bruke løpet på å bli en enda bedre 100-meterløper. Bli enda sterkere i hodet og bare kaste meg ut i det. Det er OL, og jeg har fått muligheten til å løpe. Det var en bonus å få løpe i dag. Jeg har allerede gjort jobben min, sier hun.

- Flott opplevelse
Okparaebo fikk en god start på løpet, men falt litt av mot slutten. Likevel holdt det til tangering av hennes norske rekord på 23,30 sekunder.

Tiden holdt til en femteplass i heatet. Alt i alt har gladjenta levert det som må kalles fantastisk innsats under London-OL.

- Ja, det har vært en flott opplevelse og et fantastisk OL. Det har vært utrolig gøy, og jeg har utfordret meg selv, sier Okparaebo.

- Ser man på nivået på 100 meter i år, så er det høyere enn sist OL, sier hun.

Hjem til NM
Nå blir den norske sprinteren i London noen dager for å heie på de andre deltakerne, før turen går hjem til Norge og NM. Sprinteren skal også løpe noen andre konkurranser på sensommeren, før sesongen er over.

NM går for øvrig av stabelen i Kristiansand i perioden 24. til 26. august.

Vinneren av heatet ble ukrainske Mariya Ryemyen som løp inn på tiden 22,58.

Andreplassen gikk til franske Myriam Soumare, mens Veronica Campbell-Brown fra Jamaica ble den siste som sikret seg avansement fra Okparaebos heat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag