RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ett poeng er godt betalt

Foto: Ellingsen, Tommy (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær står fortsatt uten sin første Molde-seier, men er fornøyd etter 2-2 mot Viking.

VIKING - MOLDE 2-2: - Etter den første halvtimen ville jeg ikke vært fornøyd med ett poeng, men etter den siste timen synes jeg ett poeng er godt betalt, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Han fikk se sitt Molde-lag gå opp i ledelsen tidlig, men ti fatale minutter etter en halvtime gir Viking to mål og grepet på kampen. Molde slo tilbake ved Davy Claude Angan, og ivorianeren fikk skryt av sjefen etter kampen.

- Davy scorer to mål og gjør en kjempekamp. Han kommer til å bli god, og pila peker i riktig retning for han, sier Solskjær.

Åge Hareide hadde heller ikke så mye imot å dele poengene.

- Vi leder kampen, og har muligheter til å klarere flere ganger før den siste scoringen til Molde kommer. Men det er sånn som skjer, Molde kjempet hardt for å komme inn i kampen igjen. Sånn er fotballen, sier Hareide til TV 2, og fortsetter:

- Molde er farlige, og Ole Gunnar gjør et par gode bytter som skaper problemer for oss. De har gode individualister i front, så vi får ta med oss ett poeng i dag, sier han.

Champagnefotballen i Tippeligaen nådde nye høyder på Lerkendal søndag. Mandag fikk fotballpublikummet på Viking Stadion servert nok en spennende kamp.

De første minuttene kunne by på to dommerfeil fra assistentdommer Hege Steinlund. Først blir Molde snytt for et mål. Makhtar Thioune slår gjennom Pape Pate Diouf, som skyter i steget. Jarstein redder, men Davy Claude Angan scorer på returen. Målet blir avvinket for offside på Diouf. TV-bildene viste at det slett ikke var offside, og Molde ble snytt for scoring.

Dommerfeil
Ett minutt senere skulle Molde derimot få dommeravgjørelsene med seg.

Magne Hoset gjør en kjempejobb på Moldes høyreside, dribler av Trond Erik Bertelsen og slår inn. Der står Davy Claude Angan og header på mål, men Rune Almenning Jarstein redder fint. Returen faller i beina på samme Angan, og spissen satt ballen sikkert i nettet. Paradoksalt nok viste TV-bildene at det denne gangen skulle blitt avblåst for offside.

To feilaktige dommeravgjørelser på to minutter, men to feil er tydeligvis synonymt med én rett, og Molde gikk opp i ledelsen 1-0.

Molde var gode de første 30 minuttene, anført av Thioune, Angan og Hoset. Men det var Viking som skulle få det neste målet.

Kløne-Forren
Vegard Forren roter det til for seg selv utenfor sekstenmeteren. Midtstopperen bruker for lang tid med ballen, og blir taklet av Yann-Erik de Lanlay. Ballen havner hos Birkir Bjarnason, som prøver å komme seg fri. Etter litt klabb og babb havner ballen hos Erik Nevland. Han trenger som kjent ikke mange muligheter, og bang - 1-1 på Viking Stadion.

Det tente tydeligvis en gnist hos resten av Viking-laget. For etter utligningen var det Åge Hareides menn som styrte det meste av det som foregikk på gressmatta. Fem minutter etter Nevlands scoring var det stortalentet Valon Berishas tur.

Håkon Skogseid kombinerer fint med Yann-Erik de Lanlay, kommer seg til linja og slår de berømte 45 gradene ut i feltet. Der står Valon Berisha, som skyter via en Viking-forsvarer og stolpen til 2-1 til Viking.

Berisha-terrorisering
Starten på andre omgang var av det rolige slaget. Unntaket var Vikings Valon Berisha. TV 2s Morten Langli beskrev det Berisha foretok seg som ”terrorisering” av Molde-back Magne Simonsen.

Etter 75 minutter får Molde nok en offsideavgjørelse mot seg. Davy Claude Angan setter ballen i mål, men reprisene viser at dommeren gjorde rett. Minuttet senere kommer Magnus Wolff Eikrem seg løs og slår ballen inn i feltet. Nok en gang er Davy Claude Angan involvert. Eikrems innlegg blir klarert av André Danielsen, men rett i beina på Angan. Molde-spissen gjør ingen feil og setter inn sitt andre for dagen.

I det 89. minutt får Trond Erik Bertelsen en gyllen mulighet til å avgjøre kampen. Backen fikk ballen rett på utsiden av sekstenmeteren, og lykkes med en skuddfinte. Skuddet derimot, det gikk to meter utenfor fra godt hold.

Dermed ebbet det ut med 2-2 og poengdeling på Viking Stadion.

Vi fulgte kampen live i vårt livesenter.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere