*Nettavisen* Sport.

- Etter tre dager er det aldri lett å vinne

Foto: Arturo Rodriguez (AP)

Stang ut for Messi da Barcelona gikk på sesongens første tap. Guardiola skylder på tett kampprogram.

27.11.11 09:07

Real Madrid hadde lagt press på Barcelona med 4-1-seieren over Atlético Madrid tidligere lørdag kveld.

Dermed måtte katalonierne slå Getafe for å henge med i toppen av tabellen - i utgangspunktet en svært så overkommelig oppgave - senere på kvelden.

Men den lille klubben skulle volde Barcelona store problemer.

Svak markering
Gjestene fikk lite til å stemme, og selv om Messi og hans lagkamerater hadde ballen mest var det ikke mye som minnet om den Barcelona-utgaven vi er vant til å se. Getafe kjempet nemlig godt i forsvar og gjorde det vanskelig for motstanderne å spille dem ut.

Og midtveis i andre omgang kom kalddusjen ingen egentlig helt trodde ville komme.

Juan Valera ble stående helt alene på en corner, og fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 for hjemmelaget.

Resten av kampen ble et kjør mot vertenes mål, men Getafe fortsatte å forsvare seg med nebb og klør.

Offside og stolpe ut
På overtid trodde alle at utligningen kom, da innbytter Seydou Keita spilte fram Lionel Messi som satte ballen i mål. Men scoringen ble korrekt annullert for offside, uten at Barcelona ga opp av den grunn.

Like etterpå fikk Messi en ny mulighet, da han ble spilt alene gjennom mot Getafe-keeper Daniel Diaz. Men dette var ikke Messis kveld - skuddet gikk i stolpen, og keeper Diaz reddet returforsøket fra Xavi.

Dermed kunne hjemmefansen juble hemningsløst over seieren over gigantene, som på sin side gikk på sitt første tap for sesongen.

- Aldri lett etter tre dager
Barcelona-trener Pep Guardiola mener at hans spillere led av at det bare var tre dager siden laget slo Milan 3-2 i Champions League.

- Vi har et mål, og normalt når vi det. Men selv om vi skapte sjanser, klarte vi det ikke i dag. Etter tre dager er det aldri lett, sier Guardiola til den spanske avisen Marca etter kampen.

Samtidig bør Guardiola ta en bekymret titt på tabellen. Den sier nemlig at det er seks poeng opp til erkerival Real Madrid, når over en tredjedel av sesongen er spilt. Likevel advarer treneren rivalene mot å ta noe for gitt.

- Det er fortsatt mye å spille om i ligaen. I dag må vi gratulere motstanderne våre. Selv om jeg ikke mener de var bedre enn oss, vant de, konstaterer Guardiola.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag