RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Få opp farta!

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
De norske kombinertgutta må ta seg sammen om det skal bli laggull i kombinert i vinterens VM.

Norges lag ble nummer tre i søndagens kombinerte lagkonkurranse i italienske Predazzo. Østerrike ledet med 32 sekunder etter hopprennet, og viste seg for sterke også i langrennssporet.

Finsk dominans
Men det var Finland, med Hannu Manninen i spissen, som tok seieren - ti sekunder foran Østerrike I. Norge kom altså i mål som nummer tre, 49.1 bak finnene. Petter Tande, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Espen Rian gikk på det norske laget.

- Vi er ikke veldig fornøyde i dag. Det gikk greit i hoppbakken, selv om noen av hoppene mot slutten ikke holdt mål. Vi var offensive før langrennet, men laget fikk aldri skikkelig kontakt med teten. Av den grunn ble avstanden for Magnus på sisteetappen alt for stor, sier sportssjef Bård Jørgen Elden til Nettavisen.

Det begynner å haste for det norske kombinertlaget hvis det skal bli gull i vinterens Sapporo-VM.

- Vi må få opp farta når det gjelder femkilometers etapper. Det er bare én lagkonkurranse til før VM, men vi må jobbe med distansen på trening frem mot mesterskapet, slår Elden fast.

Hva er det som skiller oss fra det finske laget? Dere gikk jo samtidig ut i langrennet i dag, men Finland vinner suverent.

- I utgangspunktet skal vi være ganske like, men det er bare slik at vi ikke har noen god dag i dag, avslutter en småskuffet Elden.

Bakgrunn:

- Håpløse vindforhold
Hopprennet gikk tidligere søndag, og Espen Rian var nest best i 1. omgang - men ble offer for en svak avgjørelse på vinden da han skulle sikre Norge et godt utgangspunkt i sitt siste hopp.

- Han hoppet jo best i den individuelle konkurransen lørdag. Han var nest best i 1. omgang her. Så ble han offer for helt håpløse vindforhold, sier hopptrener Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

Rian ble først holdt igjen på grunn av vinden. Så ble han sendt ut på bommen. Så ble han tatt ut igjen. Deretter ble han tatt inn på bommen igjen, og så sendt utfor - selv om forholdene var like dårlige hele tiden.

I stedet for å hoppe drøyt 100 meter, landet han derfor på 94,5 meter.

- Det er ikke første gang i vinter det har blitt gjort en for dårlig jobb av vindkjøreren, sier Strandbråten videre.

- Hadde han hoppet ca. 100 meter ville det i hvert fall vært kontakt. Men vi har ikke gitt oss, og vil gi alt i langrennet. Selv om det er vanskelig å si om vi kan klare å ta det igjen, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere