*Nettavisen* Sport.

- Fans og media stoler ikke på oss

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Tyskerne dominerer Paris-Nice, men tysk media er totalt fraværende.

Etter at tyske sykkelhelter som Erik Zabel og Jan Ullrich forsvant inn i dopingtåken, forsvant også tysk media fra internasjonale sykkelbegivenheter.

Denne sesongen er det ingen tyske lag i sykkelsportens øverste divisjon. Team Milram maktet ikke skaffe seg en ny sponsor i Tyskland, som nærmest har gitt opp sporten.

Tyskerne Tony Martin og Andreas Klöden har vunnet de to foregående etappene av Paris-Nice og topper sammenlagtlisten før rittet skal avgjøres på lørdag og søndag. Rittleder Martin representerer den nye generasjonen av tyske syklister, og er ute etter å gjenreise sykkelsportens rykte i hjemlandet.

- I mitt hjemland relateres sykling alltid til doping. Fans og media stoler ikke på oss. Nå må vi overbevise dem om at vi utøver en ren idrett, forteller 25-åringen til cyclingnews.

Rydder opp etter gamlegutta
Mens HTC-High Road-syklisten er en del av denne nye generasjonen er Andreas Klöden en del av den gamle. Klödens tidligere lagkamerater har på rekke og rad gått i dopingfella.

- Da jeg var et barn var Jan Ullrich mitt store idol, men jeg fulgte også Klöden, forteller Martin.

- Han er en stor rival for meg i dette rittet, men vi er gode venner, fortsetter han.

Om situasjonen noen av Martins tidligere idoler har styrt tysk sykkelsport inn i har han bare én ting å si om.

- Det gjør meg trist.

Doper: - Det er ikke lett
Stefan Schumacher er en av rytterne som har vært sterkt delaktig i å bygge opp sykkelsportens elendige posisjon i Tyskland. 29-åringen kjører nå for det italienske Miche-laget, og forteller at han vil hjelpe sykkelsporten tilbake til gamle høyder i hjemlandet.

- Sykkelsportens situasjon i Tyskland akkurat nå er ikke lett. Mye har gått i feil retning de siste årene og også jeg har begått feil, forteller Schumacher.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Axel Schmidt

Den tidligere Gerolsteiner-rytteren vant begge tempoetappene i Tour de France 2008. Samme år testet han positivt for EPO-CERA under både touren og de Olympiske lekene i Beijing.

- I forhold til hva som må enders kan jeg bare snakke for meg selv. Gjennom åpnehet og gjennomsiktighet vil jeg forsøke å gjenoppbygge den tillit og sympati jeg har mistet. Jeg ønsker å vinne, og vise at jeg gjør det rent, sier han.

En ny vår
Den nye generasjonen av tyske syklister fremstår som en flott gruppe syklister.

Tony Martins lagkamerat i HTC-High Road John Degenkolb står frem som en ny stor stjerne.

22-åringen har vunnet to ritt i sin debutsesong for storlaget. I Volta ao Algarve slo han blant annet Tyler Farrar i spurten. Han vant også en etappe i Driedaagse van West-Vlaanderen. Dette gjør at Martin fortsatt har håp.

- Jeg håper fans og media kommer tilbake. Heldigvis er det fans og media for sykling over hele verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag