- Fant bevis i ny OL-razzia

Italiensk politi skal ha funnet bevis mot østerrikerne i mandagens razzia.

21.02.06 14:55

Tirsdag ble det kjent at italienske etterforskere sent mandag kveld gjennomførte et nytt raid for å finne dopingbevis mot østerrikerne. Politiet siktet seg inn mot et hus i Pragelato hvor Walter Mayer skal ha oppholdt seg mens han var i OL.

- Det ble funnet medisinsk utstyr i dette huset, og utstyret vurderes som brukbart bevis i disse undersøkelsene, sier en kilde til Reuters tirsdag ettermiddag.

Uttalelsen står i skarp kontrast til det en annen kilde oppga tidligere tirsdag.

- Fant ingenting
- Vi gjennomsøkte huset hvor Walter Mayer skal ha oppholdt seg sammen med det østerrikske laget, men fant ingenting, sa en politikilde da til Reuters.

Ifølge den østerrikske skitreneren Otto Jung skal raidet ha blitt gjennomført ved 19-tiden mandag kveld. Razziaen skal ha pågått i 2-3 timer. Jung er Martin Stockingers trener.

- Jeg spiste på en pizzeria. Da jeg kom tilbake til huset så det ut som en bombe hadde gått av. Skap var åpnet, bager gjennomsøkt og ting knust, sier Jung til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Barbara Gindl

- Stedet de ransaket mandag kveld ble leid for en "privatperson" som kom til Torino sammen med det østerrikske laget. Dette har ingenting å gjøre med den østerrikske OL-komiteen eller det østerrikske skiforbundet. Dette var til en privatperson. Det ble gjennomsøkt mandag. Da fant ingenting, sier den østerrikske sjefen for skiskyttere og langrennsløpere, Markus Gandler, til TV-kanalen ORF.

Til nyhetsbyråret APA la han til:

- Det de gjør mot oss, er en skandale.

Ifølge en annen sentral østerriksk OL-sjef, Heinz Jungwirth, var mandagens søk kun en rutineundersøkelse. For å gjøre kaoset komplett hevdet IOC tirsdag at de ikke visste om noe nytt raid mot østerrikerne.

Den norske langrennsleiren er ikke spesielt interessert i å kommentere razziaen.

- Vi ble varslet i forkant av OL om at dette kunne skje, og nå har det altså skjedd med Østerrike. Mer har jeg egentlig ikke lyst til å si om dette, sier langrennssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Les også:Kjører sak mot Østerrike

Les også:Kommentar: Hva er galt med østerrikerne?

Klikk på bildet for å forstørre.

Beordret til blodtester
Lørdag kveld gjennomførte italiensk politi det første raidet mot den østerrikske OL-troppen. Da var målet basen hvor både skiskyttere og langrennsløpere oppholdt seg. Ti utøvere ble da beordret til blodtesting.

Da rømte også skiskytterne Wolfgang Rottmann og Wolfgang Perner. Det fikk spekulasjonene til å gå høyt. Nå har de uttalt seg.

- Jeg ble sjokkert. Jeg trodde ikke at det var mulig. Det hadde kanskje vært bedre om jeg hadde blitt - jeg har nemlig ingenting å skjule. Men det var så utrolig ydmykende at jeg ikke orket å bli i landet mer. Det er ikke jeg som er kriminell. Det er det italiensk politi som er, sier Rottmann ifølge NRK.

Test-resultatene fra lørdagens blodtester er fortsatt ikke kjent, men FIS-sjef Bengt Saltin tror tester og funn så langt i OL vil ende i en dopingdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.