RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix

- Fant den råskapen jeg trenger

Sist oppdatert:
Leif Kristian Haugen ble beste nordmann i storslalåmløypa.

Henrik Kristoffersen var litt forbannet på seg selv, men i finaleomgangen i storslalåmrennet i Alta Badia fant han råskapen og endte som nummer 12.

- Kjøringen min ble for tam, rund og pinglete i første omgang. Før annenomgangen må jeg innrømme at jeg var litt forbannet, så det var bare å trykke til. Særlig fikk jeg det til veldig bra i midtpartiet. Der klaffet kjøringen min fantastisk bra. Da fant jeg den råskapen jeg trenger i hver eneste omgang, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter det siste verdenscuprennet før jul.

Fra startnummer 40 kom han så vidt med til finaleomgangen som nummer 29. Der kjørte han seg opp 17 plasser.

- Nå kommer jeg til å trene en liten periode etter et par dagers julefeiring, og da er målet å bli mer stabilt rå i kjøringen min, sa unggutten.

Leif Kristian Haugen ble best av de norske i søndagens storslalåmrenn med niendeplass. Det er hans nest beste plassering i storslalåm noensinne. Aksel Lund Svindal fikk ikke klaff og ble dårligst av de norske som fikk kjøre finaleomgangen. Han endte på 13.-plass.

Østerriksk jubel
Nordmennene fikk det ikke helt til i Alta Badia i år heller, men østerrikerne jublet hemningsløst for sin første seier i denne bakken på 16 år. Marcel Hirscher tok kommandoen i første omgang, og han gjennomførte en solid finaleomgang. Dermed tok han seieren foran franske Alexis Pinturault og Ted Ligety.

Rennet viste at Ligety, som har vært den suverent beste storslalåmkjøreren de siste sesongene, ikke er uslåelig han heller. Søndag fikk han ikke klaff i noen om omgangene.

For Svindal var det uvanlig å bli dårligst av de norske.

- Kjøringen min var rett og slett for dårlig i begge omgangene. Jeg føler at det går litt tungt etter fartsrennene i Val Gardena. Det er jo bare Carlo Janka og jeg som har kjørt alle rennene i det siste, og det tærer på, sa Svindal til NTB på vei hjem til en fortjent juleferie.

Han og Kjetil Jansrud er tilbake i verdenscupen igjen i Bormio i romjula.

På etterskudd
Norske alpinister har aldri gjort det bra i storslalåmrennet i Alta Badia. Tre fjerdeplasser til Kjetil André Aamodt (2) og Lasse Kjus er det beste til nå, og også søndag kom de norske alpinistene på etterskudd.

Svindal åpnet brukbart, men falt av etter hvert og tapte mye på flaten inn mot mål. Han lå på niendeplass sammen med Leif Kristian Haugen etter første omgang og var selvsagt ikke fornøyd med det.

Haugen var mye mer tilfreds. Han fortalte at han likte den tørre og aggressive snøen som var i Alta Badia søndag.

- Det er forhold vi er vant med fra Nord-Amerika, og det passet meg bra, sa Haugen.

For Kjetil Jansrud ble førsteomgangen helsvart, for han kjørte ut vel midtveis i traseen. Heller ikke unggutten Aleksander Aamodt Kilde fikk det til. Han endte på 56.-plass og var fjerde sist av dem som fullførte.

- Dette var dårlig. Det er helt klart at storslalåmen ikke sitter som den skal, men jeg skal love å trene mye storslalåm framover, for jeg har bestemt meg for å rette på dette, sa Kilde til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere