*Nettavisen* Sport.

- Fant kokain på Nylanders rom

Foto: (foto: scanpix)

Politiet skal ha funnet spor av kokain da de gjennomsøkte Sven Nylanders hotellrom.

15.08.06 09:13

Samtidig som Nylander ble fraktet til politihuset sentralt i Göteborg natt til søndag, ble hotellrommet hans på Elite Park Avenue gjennomsøkt. Spor av kokain ble funnet, skriver Aftonbladet.

Positivt utslag
Informasjonssjefen ved politimyndighetene i Västra Götaland, Mats Glansberg, vil ikke kommentere opplysningene.

- Det eneste vi har gått ut med, er at urinprøven viste et positivt resultat for samtlige personer som ble fraktet til politistasjonen, sier han.

Ifølge Aftonbladets kilde skal politiet ha tørket av alle glatte overflater som f.eks speil og bordplater. Søndag sa Nylander til Aftonbladet at politiet ikke ville finne noe ved en ransakelse, og at han ikke hadde gjort noe galt.

- Jeg må ha fått i meg noe ved en feiltakelse, sa han da.

Nektet å ta test
Men da Aftonbladet ba om å få ta en håranalyse av Nylander, som firmaet Safetest.se enkelt kan analysere og finne ut hvilke stoffer en person har tatt, svarte Nylander nei. Testen blir ansett for å være svært troverdig. Den kan blant annet finne ut når stoffene ble tatt i løpet av en 90 dagers periode.

Men Nylander tok ikke vare på muligheten til å renvaske seg.

- Jeg har ikke lyst, svarte han.

Patrick Sjöberg har uten forbehold innrømmet det inntrufne og bedt om unnskyldning. Mandag ettermiddag sendte han sogar ut en pressemelding.

- Angrer dypt
«Under årenes løp har jeg ofte stukket fram haken og hatt meninger om både det ene og det andre. Jeg har dessuten alltid bestrebet å stå for så vel meninger som handlinger. Det har naturligvis irritert en del mennesker. Den prisen jeg nå betaler, er at de godter seg i den dumheten jeg har gjort, og som jeg angrer dypt på. Jeg kommer naturligvis til å stå for det jeg har gjort og ta ansvar for det», heter det blant annet fra Sjöberg.

Les hele pressemeldingen her.

Den lange pressemeldingen blir slaktet av PR-ekspert Paul Rogne. Han mener Sjöberg umulig kan ha fått profesjonell hjelp til å skrive meldingen, og beskriver den som «pompøs, svulstig, kryptisk og alt for intern». Rogne sier til Aftonbladet at meldingen etterlater seg flere spørsmål enn den gir svar, blant på spørsmålet om han har dopet seg tidligere, og at det beste for Sjöberg hadde vært å skrive en kortfattet melding.

Sven Nylander innehar den nordiske rekorden på 400 meter hekk med tiden 47.98. Han la opp i 1997, uten å ha vunnet noen store mesterskap.

Mer kjent er nok Patrick Sjöberg, som var i verdenstoppen i høyde i en årrekke på slutten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet. Høydepunktet var utvilsomt gullet i VM i 1987, samt OL-sølvene i 1984 og 1992.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag