- Fant testosteron

Foto: (Scanpix)

Et av de mistenkte dopingpreparatene som ble funnet i skimetropolen Östersund, skal være testosteron.

17.12.10 17:05

Det skriver den svenske storavisen Expressen fredag. Dagen i forveien hadde politiet i byen som huset skiskytternes verdenscupåpning mottatt en pose inneholdende ulike medisinske preparater.

Posen skal ha blitt funnet på Scandic-hotellet i Östersund, der landslagsløperne fra Tyskland, Russland og Hviterussland var innlosjert.

Torsdag ville ikke politiet si noe om hvilke stoffer som var funnet, men fredag trykket Expressen et bilde av preparatene – som skal være blant andre immunal, feroglobin og dopingmiddelet testosteron.

Posen skal ifølge avisen ha inneholdt mellom 10 og 20 ampuller med testosteron.

- Omfattende kontroller
Politiet i Östersund ønsker ikke å bekrefte hvilke preparater det dreier seg om, men bekrefter at man har startet etterforskning rundt funnene.

- Vi kommer til å avhøre eventuelle personer som kan ha noe å fortelle. Vi er i ferd med å skaffe oss oversikt over hvem vi skal snakke med, bekrefter etterforskningsleder Per Boson.

Sjefen i Det internasjonale skiskytterforbundet, Anders Besseberg, svarer følgende når han blir konfrontert med at posen skal ha inneholdt testosteron.

- Vi har veldig omfattende dopingkontroller for å påvise eksempelvis testosteron. Det er som oftest enkelt å avsløre en slik måte å jukse på. Det vi frykter mer er bloddoping, ja altså blodmanipulasjon, sier han til Expressen.

Til analyse
IBU-presidenten er overrasket dersom noen av utøverne har klart å skjule bruk av testosteron.

- Vi tester alle utøverne. Det høres litt merkelig ut at utøvere velger å bruke et slik middel, i og med at det er relativt lett å avsløre. Samtidig mistenker jeg vel at man ikke vet akkurat hvem disse preparatene har tilhørt, sier Besseberg.

På spørsmål om hvor alvorlig funnet i Östersund kan være, svarer han:

- Dersom det påvises at dette har tilhørt skiskyttere, er det selvfølgelig veldig alvorlig.

Politiet i Östersund avventer nå analysene av preparatene.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.