*Nettavisen* Sport.

- Fantastisk å komme hjem

Foto: (FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)

«I’m still smiling», konstaterer Anders Jacobsen. Den uendelige oppturen fortsetter på hjemmebane.

13.01.07 20:31

VIKERSUND (Nettavisen): Han vant den tyskøsterrikske hoppuka i første forsøk. Selvfølgelig vant Norges nye hoppstjerne også sitt første renn i en skiflygingsbakke.

Mer enn 15.000 tilskuere var møtt opp for å hylle sin store helt på hjemmebane i Vikersundbakken. Og Jacobsen skuffet ikke.

Hopp på 203 og 193,5 meter var nok. Mer enn nok.

Tørket svetten
Dermed ble det da capo på nyttårsaften med festfyrverkeri. Etter at Jacobsen hadde vært oppe på seierspallen og hentet en ny, fet seierssjekk, brukte han mange minutter på å bane seg gjennom folkemengden for å møte norsk og internasjonal presse.

Der innledet han med å tørke svetten av panna. Så snakket han for n’te gang denne vinteren om hvor gøy det er å hoppe på ski.

- Det er fantastisk å komme hjem og prestere på denne måten, medgir han.

Mentalt utslått
Deretter redegjør han – også det for n’te gang – om hvordan tida etter hoppukeseieren har vært:

- Jeg var mentalt utslitt. Nå har jeg fått spist mye og hvilt mye, og er full av energi.

Han røper også at han fortsatt er småredd for den digre Vikersundbakken.

- Du kan godt være tøff i trynet helt til du kommer på toppen ¿

Rørende i hoppuka
Når Jacobsen blir bedt om å vekte hjemmeseieren i Vikersund opp mot triumfen i hoppuka, må hanimidlertid melde pass:

- Jeg har ikke noen topp 10-liste. Alt er forskjellige opplevelser. Å vinne hoppuka var nesten en rørende følelse. Men det er klart det er moro å vinne foran et stort publikum av nesten bare nordmenn også.

Seieren var Jacobsens tredje på ti forsøk i verdenscupen denne vinteren. Sju ganger gar han vært på seierspallen. Bare en gang har han vært utenfor de fem beste. Det var da han ble nummer ti på Lillehammer i sesongens andre renn. Da hoppet han for langt og falt fra en pallplassering.

Tar ikke av
Statistikken er nesten for god til å være sann. Likevel tar ikke Anders Jacobsen av. I hvert fall ikke i overført betydning.

- Jeg har gjort hopp som jeg ikke har vært fornøyd med, svarer 21-åringen på Nettavisens spørsmål om han i det hele tatt har levert noen dårlige konkurransehopp i vinter.

Søndag hopper han for en ny hjemmeseier. Ønsket for dagen er oppdrift. Lørdag kom alt av bevegelse bakfra. Det gir sjelden lange svev. Men hva gjør det når den beste uansett vinner?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.