*Nettavisen* Sport.

- Fantastisk å se på

Foto: Ian Kington / AFP

Arsène Wenger i ekstase da Robin van Persie og Arsenal maltrakterte stakkars Wigan.

23.01.11 08:16

ARSENAL - WIGAN 3-0: Manchester United er fremdeles ubeseiret i Premier League og Arsenal følger fremdeles hakk i hæl på serielederen.

Ingenting forandret seg i løpet av lørdagens kamper.

Sjansefest
Manchester United brukte Birmingham som gressklipper på Old Trafford, mens Arsenal rundspilte Wigan på Emirates Stadium. Kampen i London minnet faktisk mye om det man på løkka omtaler som «urettferdige lag».

Arsenal har ofte rotet bort poeng mot antatt svakere lag, men det var aldri noen fare for at det skulle skje denne gang. Gunners-manager Arsène Wenger føler laget har begynt å fungere som det skal nå.

- Laginnsatsen var jevnt over god. Spillerne var litt frustrerte i pausen siden de ikke tok vare på sjansene sine. Men vi spilte glimrende fotball i førsteomgangen, sier Wenger ifølge Sportinglife.

- Vi føler oss sterkere og sterkere for hver kamp. Det er interessant å se sjansen vi har foran oss (til å vinne seriegullet journ.anm.). Måten vi spiller på er fantastisk å se på. Vi får bare fortsette slik, legger franskmannen til.

Samir Nasri fikk hjemmelagets første sjanse, men ble stoppet av den tidligere Lyn-keeperen Ali Al-Habsi. Al-Habsi fulgte opp med en praktredning på Robin van Persies avslutning fra sju meter noen få minutter senere.

Fikk starthjelp
Slik fortsatte det. Arsenal, anført av Nasri, Cesc Fabregas og Theo Walcott produserte Arsenal den ene sjansen etter den andre.

En hjelpsom Maynor Figueroa hjalp londonlaget i gang ved å oppheve en offside da Robin van Persie endelig fikk ballen forbi Ali Al-Habsi etter 21 minutters spill.

Målsjansene kom på rekke og rad også etter 1-0-målet, men Arsenal måtte vente helt til det 58. minutt før 2-0 kom.

Nok en gang var det Robin van Persie som scoret.

Cesc Fabregas fant nederlenderen med en nydelig pasning. Arsenal-spissen løp fra Gary Caldwell og avsluttet med en nydelig volley som Al-Habsi var sjanseløs på å stoppe.

Rødt kort
20 minutter før slutt ble Caldwell utvist etter at han rev ned Fabregas idet spanjolen var i en klar scoringsposisjon.

Straffesparket misbrukte imidlertid Robin van Persie. Hat tricket fikk vente.

Det kom fem minutter før ordinær tid var omme.

Fabregas og Walcott gjorde sitt til at van Persie kom til avslutning, og teknikeren skjøt via Al-Habsi og i mål.

Arsène Wenger belønnet van Persie med å bytte ham ut, slik at han kunne motta sin velfortjente hyllest fra publikum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag