- Fantastisk å være tilbake

FINALE: Caroline Wozniacki er klar for US Open-finale.

FINALE: Caroline Wozniacki er klar for US Open-finale. Foto: Matthew Stockman (Afp)

Caroline Wozniacki er klar for sin andre Grand Slam-finale.

06.09.14 09:11

Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki (24) nådde karrierens annen Grand Slam-finale da hun spilte kinesiske Peng Shuai i senk i US Open fredag.

Sist gang Wozniacki sto overfor en finale i Grand Slam-sammenheng var i samme turnering i 2009. Da tapte hun tittelen i kamp mot belgieren Kim Clijsters.

- Det er fantastisk. Det er gått fem år siden forrige finale, så det er fantastisk å være tilbake, sa 24-åringen rett etter kampen foran storarenaen Arthur Ashe, som huser 23.000 tilskuere

- Jeg elsker dere alle. Takk for at dere har heiet på meg i disse to ukene, fortsatte hun.

Peng i rullestol
Fullt så fantastisk var ikke måten Wozniacki innkasserte seieren på. Peng hadde kraftige problemer underveis og måtte gi seg på grunn av et krampeanfall på stillingen 3-4 i annet sett. Det første settet hadde Wozniacki vunnet i tiebreak.

- Det var veldig vanskelig å se på. Du ønsker å kjempe og vinne ordentlig. Jeg føler med Peng, for hun spilte veldig bra. Jeg håper hun er OK.

For kineseren endte US Open i rullestol, mens Wozniacki fikk en relativt enkel vei videre til finalen. Der venter verdensener Serena Williams, som slo russeren Jekaterina Makarova 6-1 og 6-3 i sin semifinale, natt til lørdag norsk tid.

Comeback
Dansken har hatt en formidabel oppsving under storturneringen i New York. Hun har 22 titler på WTA-touren, men har falt betydelig på verdensrankingen de siste årene.

Siden forrige US Open-finale har den tidligere verdenseneren en semifinale fra Australian Open i 2011 å vise til i Grand Slam-sammenheng.

I årets turnering i USA har hun imponert i seirene over store navn som Maria Sjarapova og Sara Errani. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.