RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fantastisk av Frode Estil

Sist oppdatert:
Sportssjef Åge Skinstad mener Frode Estil gikk fantastisk. Men superspurten til Axel Teichmann maktet selv ikke han å stå i mot.

Teichmann var 6,4 sekunder foran Frode Estil i mål. Nordmannen meldte seg først inn i tetkampen mot slutten av løpet, og ledet etter passering av ti kilometer. Men trønderen maktet dessverre ikke å stå i mot Axel Teichmanns kraftfulle vei mot mål i estiske Otapää.

- Det var et godt løp. Et lureføre. Tungt. Jeg fikk sekundering mot Teichmann underveis, men det var ikke mer å hente, sa Estil til NRK etter målgang.

Det var likevel en smørblid sportssjef for skilandslaget Nettavisen snakket med i etterkant.

- Jeg er veldig fornøyd med dagen. Vi har tre utøvere blant de åtte beste på kvinnesiden, og har to gutter på pallen, oppsummerer Åge Skinstad.

- Optimalt
- Var det et tilnærmet perfekt taktisk løp fra Frode Estil i dag?

- Jeg vil si at det var optimalt. Vi må bare akseptere at Axel Teichmann er bedre enn Frode i dag, selv om han er på sitt aller, aller beste. Jeg påstår at det kun er Teichmann som kan slå Frode i slike situasjoner.

Odd Bjørn Hjelmeset gikk også sterkt lørdag formiddag, men endte til slutt 28,7 sekunder bak vinneren. Verken Eldar Rønning eller Simen Østensen maktet å hevde seg, og endte på henholdsvis 26. og 30. plass.

- Jeg hadde nok håpet at Eldar skulle komme seg litt høyere opp på resultatlisten, men er veldig fornøyd med å ha Simen tilbake. Han har kun trent hardt én dag etter Tour de Ski, forklarer han.

Usikkert om Østensen
- Hvor høyt må han ende på listene i morgen, dersom han skal sikre seg en VM-billett?

- Vi krever i hvert fall ikke at han skal vinne, det må være noe dere i mediene har funnet på i så fall. Jeg håper at han får til et godt løp og får ut det beste.

Men helt medieskapt er nok forventningene ikke, ettersom sprinttrener Ulf Morten Aune uttalte: "Men hvis han vinner - da skal vi vurdere det" , til Nettavisen for to dager siden...

Øvrige norske plasseringer i dag: Geir Ludvig Aasen ble nummer 20, Roger Aa Djupvik nummer 22 og Krister Trondsen nummer 35.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere