- Fantastisk for norsk sykkelsport

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Øster Hus Rogaland Grand Prix har fått sin plassering.

04.10.12 12:08

16-18. august blir det sykkelfest i Stavanger sentrum. Da arrangeres Øster Hus Rogaland Grand Prix i sin nye form.

- Vi øker fra en dag til tre. Vi ønsker å løfte dette arrangementet opp på et enda høyere nivå, sier Roy Hegreberg i arrangementskomiteen til procycling.no.

Rittet vil i all hovedsak være konsentrert rundt oljebyen, og selv om starten på en av etappene kan bli lagt til em av byene rundt, skal alle ha målgang i hjertet av Stavanger sentrum.

Bedre nyheter fra UCI
Plasseringen av rittet har vært et aldri så lite problem. Opprinnelig var ønsket å ha sykkelfest den andre uka i august, men UCI foreslo å holde rittet fra 19.-21. juli i stedet.

- Det passet oss dårlig ettersom de største norske profilene vil være opptatt med Tour de France på den tiden.

Onsdag morgen tikket det i stedet inn et forslag om å flytte rittet en uke bakover i tid, altså fra fredag 16. til søndag 18. august, og det passet arrangøren langt bedre.

Tre norske UCI-ritt
Hegreberg tror også datoen slår positivt ut for norsk sykkelsport.

- Dette er fantastisk gode nyheter. Det betyr at vi nå har Glava Tour på våren, Arctic Race i etterkant av Tour de France og dette løpet i midten av august.

- Vi får tre store løp på hjemmebane, og for rytterne på de norske kontinentallagene gjør dette at man får god matching også i hjemlandet, påpeker han.

Kolliderer med ENECO Tour
Øster Hus Rogaland Grand Prix vil i de kommende ukene og månedene jobbe med å skaffe stjerneryttere og lag til rittet.

På ønskelisten står selvsagt Alexander Kristoff (Katjusja), Thor Hushovd (BMC Racing), Edvald Boasson Hagen (Team Sky) og Lars Petter Nordhaug (Rabobank).

Så gjenstår det å se om noen av disse blir nødt til å velge ENECO Tour i Nederland og Belgia i stedet i den aktuelle perioden.

- En slags sykkelfestival
Konseptet for neste sesong ser uansett spennende ut. Hegreberg forteller at man ønsker å overta posisjonen sandvolleyballen har hatt i byen de siste årene.

Arrangementet til Bjørn Maaseide forsvant denne sesongen, men kan muligens dukke opp igjen neste år. Hensikten til arrangøren bak Øster Hus Rogaland Grand Prix vil uansett være å skape en slags byfest.

- Sandvolleyball midt i sentrum har vært en kanonsuksess, og vi vil forsøke å gjøre noe av det samme. Vi ser for oss en slags sykkelfestival. Kanskje med en konsert på kvelden, eller showritt på dagtid.

- Regionen har vært flinke til å få i stand arrangementer som dette tidligere. Med miljøet vi har med både Alexander Kristoff, Team Øster Hus-Ridley og det sterkeste næringslivet i hele Norge, ligger alt til rett for å lage et spennende konsept. Vi ønsker å ha store rammer rundt dette og lage et veldig proft arrangement, forteller han.

PS! Glava Tour arrangeres 15.-19. mai neste år, mens Arctic Race får sin debut 25.-28. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.