RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fantastisk laginnsats

(Foto: Erlend Aas / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren ble beste norske med 3. plass i lørdagens verdenscuprenn i Zakopane. Like mye gledet den solide norske laginnsatsen.

Tyske Michael Uhrmann tok sin første verdenscupseier i hopp lørdag. Han vant foran hjemmehåpet Adam Malysz, med Bjørn Einar Romøren på tredjeplass. Hele fem norske hoppere plasserte seg blant de 15 beste.

- Jeg er kjempefornøyd med den norske laginnsatsen. Vi vinner riktignok ikke, men har Bjørn Einar på pallen og fire andre blant de 15. Det er kjempemoro, sier hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- Det er veldig moro å jobbe med disse gutta. Og det beste er at de kommer til å bli enda bedre. Vi har ikke sett slutten ennå.

Alle kan vinne
Ved flere anledninger tidligere i sesongen har Norge hatt vinneren, mens man har måtte leite lengre nedover resultatlistene etter neste norske. Nå er situasjonen en annen.

- Den norske laginnsatsen i dag viser at vi har mange hoppere som ligger helt i verdenstoppen. Tidligere måtte vi stole på en eller to nordmenn, men slik det er nå kan hvem som helst av dem vinne, sier Aalbu, som også gledet seg stort over at Tyskland endelig var tilbake på toppen av seierspallen.

Endelig tysk opptur
- Det gledet meg nesten like mye som den norske innsatsen. Det er kjempeviktig for hoppsporten av Tyskland er tilbake, for interessen og ikke minst for tyske RTL som sitter på fjersynsrettighetene. Og når Adam Malysz går hen og blir nummer to på hjemmebane etter å ha slitt lenge, ja da kunne ikke dagen vært bedre, sier en strålende glad hoppsjef.

Bjørn Einar Romøren hadde 129,5 meter i sitt første hopp, men slo av til 120 i det andre. Adam Malysz lå på andreplass etter åpningsomgangen, hvor han hoppet 132 meter. Det var to meter bak tyske Michael Uhrman. Hjemmefavoritten Malysz hadde finaleomgangens lengste hopp med 127 meter, men det var ikke nok til å tukte Uhrmann, som landet på 125,5.

- Ikke bare vinden
- Bjørn Einar leverte to gode hopp. Det var mye fokus på vindforholdene, men det er ikke bare vinden som gjør at han havner på 3. plass. Slikte ting jevner seg dessuten ut sesongen sett under ett, mener Aalbu.

Roar Ljøkelsøy ble nest beste nordmann på 9. plass, etter hopp på 120 og 121 meter. Sigurd Pettersen ikke klarte å følge opp den fine innsatsen i hoppuken, og måtte nøye seg med 11. plass og 122/119 meter.

- Jeg hadde nok forventet Sigurd litt høyere. Han har vært bort halvannen uke, men har mye mer inne. I morgen havner han nok høyere, analyserer Aalbu.

Sterkt av Bystøl
Lars Bystøl hoppet seg opp fra en 28. til en 12. plass (116/123 meter), mens Morten Solem (120/117,5) og Anders Bardal (117/118,5) ble henholdsvis nummer 14 og 19. Tommy Ingebrigtsen (111,5) klarte ikke å kvalifisere seg for finalen.

- Lars var veldig skuffet etter 1. omgang. Når han stabiliserer seg vil han ligge på topp ti, der han virkelig hører hjemme. Han var lenge borte etter det som skjedde i fjor høst, men har kommet styrket tilbake. Han er veldig ivrig på å vise hva han kan. Vi kommer til å høre mye fra Lars fremover, analyserer hoppsjefen.

Verdenscupleder Janne Ahonen endte på 6. plass etter hopp på 125 og 120 meter, og økte med det forspranget til Sigurd Pettersen i sammendraget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere