*Nettavisen* Sport.

- Fantastisk mulighet

Foto: Tor Richardsen/Scanpix

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): – Jeg kunne ikke la denne muligheten gå fra meg, sa Stig Inge Bjørnebye (34) om å bli Åge Hareides assistent på landslaget.

For tre år siden hentet Hareide ham fra Liverpool til Brøndby, og i høst spurte Hareide om Bjørnebye ville være juniortrener i Rosenborg. Da Hareide ble ansatt som landslagssjef mandag, var Bjørnebye den første han ringte til.

– Jeg gleder skikkelig. Jeg har ønsket å flytte ambisjonsnivået fra min tid som spiller over i noe annet, og denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, sa Bjørnebye.

Ble nesten Lyn-trener

– Når folk kommer tilbake til landslaget fra sine reiser utenlands, skal de gi av seg selv. Det er et sterkt behov for at de er gode forbilder. Det er noe jeg brenner for, og noe jeg har bygd min karriere på, å være lojal og profesjonell, sier han.

Den tidligere venstrebacken la opp som spiller i mars, og sa nei til trenerjobb i Lyn for å være Hareides sidemann.

– Jeg er heldig. Jeg har kjøpt hus 10 minutter fra Ullevaal, og plutselig får jeg to så attraktive tilbud. Hadde ikke dette dukket opp, ville jeg sagt ja til Lyn, sa Bjørnebye.

Fra den beste perioden

– Stig Inge var en utrolig fin fotballspiller som hele veien har vært interessert i å tilegne seg trenererfaring. Han ha gode holdninger og var med i den beste perioden i norsk landslagsfotball noen gang, og gjennom han kan vi få ut det beste fra den tiden. Dessuten er han en steikanes kjekk kar, sa Hareide.

Fotballforbundets snart avtroppende president, Per Ravn Omdal, skrøt stort av Hareides assistent-valg. Omdal har ansatt Bjørnebye på heltid, og oppgavene vil strekke seg utover å gjelde bare A-landslaget.

– Stig Inge skal gjøre en del ting i aldersbestemt fotball, blant annet skal han veilede yngre landslagsspillere i forhold til karriere, måte å spille, og holdninger. Han skal trekke utviklingslinjene opp til A-landslaget og spille en sentral rolle i relasjonsbygging til norske og utenlandske klubber, sa Omdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag