*Nettavisen* Sport.

- Fantastisk stemning

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Valencia-manageren skryter av Stabæks supportere - og arena.

21.08.09 08:58

STABÆK - VALENCIA 0-3:

FORNEBU (Nettavisen):

Utspilt. Puslete. Svakt.

Mye kan sies om Stabæks innsats i europacupkampen mot Valencia torsdag kveld, men spanjolenes manager Unai Emery velger å fokusere på det positive ved motstanderne.

Spesielt bærumingenes stolthet, Telenor Arena.

- Beste innendørsarena jeg har sett
- Stabæk gjør det veldig bra, og lager en fantastisk stemning på hjemmearenaen, sier Emery på pressekonferansen etter kampen.

Den unge manageren (Emery fyller 38 år i november) hadde ingenting imot å spille kampen på kunstgress innendørs, og er tvert imot positiv til mulighetene innendørshallen gir Stabæk.

- Det er fint at man har mulighet til å spille kvalitetsfotball i Norge også når det er vinter her, mener han, og legger til at Stabæks storstue er «den beste innendørsarenaen han har sett».

Men selv om Valencia måtte spille på uvant underlag innendørs, samt at den spanske ligaen fortsatt ikke er sparket i gang, var det aldri tvil om at gjestene fra middelhavsbyen ville ta seieren i torsdagens oppgjør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Diego Tuson/AFP

Punkterte med lekker scoring
Stabæk yppet seg riktignok noe de første ti minuttene av kampen, men deretter skulle Valencia ta fullstendig kontroll over kampen.

Etter en halvtime spilt ga Pablo Hernández gjestene ledelsen, da skuddet hans endte i en retur fra Jon Knudsen. Foran åpent mål hadde Hernández ingen problemer med å score, og derfra og ut så spanjolene seg aldri tilbake.

Superspissen David Villa økte til 2-0 bare seks minutter senere, og i den andre omgangen punkterte innbytteren Joaquin kampen fullstendig med sin 3-0-scoring etter et vakkert Valencia-angrep ti minutter før full tid.

Men overkjøringen til tross: Manager Emery ville ikke gå med på at Stabæk-laget var dårligere enn hva han hadde forventet seg.

Jon Knudsen: - Vi så litt skremt ut

Les også: Alt glapp i siste minutt

- Stor respekt
- Stabæk er et bra lag, noe de har vist i den norske ligaen, mener manageren.

- Vi har stor respekt for dem, og må også ha respekt for dem i returoppgjøret. De har farlige spillere som vi må passe på, fortsetter han.

Emery innrømmer imidlertid at oppgjørene mot Stabæk er fine å få med seg før den hjemlige ligaen sparkes i gang, og forteller at laget bruker Europa League-kampene som en slags oppladning til La Liga-starten.

- Vi brukte kampen i dag også til å forberede oss til La Liga, sier manageren, som var fornøyd med «treningen».

- Jeg tror laget er i nærheten av å være på topp nivå nå, forteller han.

Returoppgjøret i Valencia spilles allerede førstkommende torsdag, mens Valencia serieåpner mot Sevilla på hjemmebane søndag 30. august.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.