RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Får de sjansen, dreper de deg

Sist oppdatert:
Andreas Klöden om Jan Ullrich, tysk presse og seg selv.

Tyske Andreas Klöden har på mange måter hatt en merkelig karriere. På tross av hans åpenbare talent, har han «kastet bort» store deler av karrieren på å sykle som hjelperytter. Han huskes spesielt godt som Jan Ullrichs viktigste hjelperytter.

35-åringen har også hatt et noe rufsete forhold til doping. I oktober 2009 betalte han 25 000 Euro for å stoppe en etterforskning rundt hans rolle i dopingskandalen i Freiburg. Klödens tidligere lagkamerat, Patrik Sinkewitz, innrømmet å ha dopet seg der, og det spekuleres i at han har angitt Klöden som en som også var der.

Fremdeles motivert
Selv om Andreas Klöden begynner å dra på årene, er han fremdeles motivert for å prestere. På RadioShacks pågående treningssamling la han inn et par ekstra timer trening på grunn av det fine været.

- Når man får sjansen til å trene i dette været, må du sykle i fem timer, forteller Klöden, i et sjeldent og eksklusivt intervju med cyclingnews.com.

- Jeg vet hva jeg trenger, denne uken er viktig på grunn av det gode været her.

Målet for 2011-sesongen er som vanlig Tour de France. Mannen som har blitt nummer to, to ganger, kommer til å dele kapteinsrollen med Janez Brajkovic og Levi Leipheimer.

- Jeg tror ikke vi kommer til å ha én kaptein i touren. Vi kjører den første uken, og så får vi se. I fjor var Levi litt bedre enn meg etter Alpene, så jeg kjørte for han. Men så hadde han en dårlig dag, og vi kom omtrent likt, forklarer bronsevinneren fra OL i 2000.

- Ingen år er like, men jeg vet jeg kan gjøre det bra siden jeg har to andreplasser (2004 og 2006). Vi har Janez Brajokovic på laget. Han ser sterk ut, og det samme gjøre Levi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke bitter på rollen som annenfiolin
Som nevnt innledningsvis har Klöden syklet mye som hjelperytter i sin over ti år lange karriere.

- Når jeg ser tilbake på karrieren min tenker jeg at det er sånn det ble. Noen ganger ønsket jeg å bytte lag, men det var ikke mange muligheter. Altså, hvis jeg ville hatt et annet lag i 2009, hvor skulle jeg ha syklet? Lotto hadde Cadel Evans, Rabobank hadde Mensjov.

- Jeg hadde aldri sjansen til å si, «ok, dette laget kan gi meg det og det», fordi på T-Mobile syklet jeg med Jan Ullrich og Alexandre Vinokourov. Når jeg byttet til Astana, ble Vino også med, i tillegg til Albert Contador.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Om vennen, Jan Ullrich
Jan Ullrich var blant rytterne som ble kastet ut av Tour de France i forbindelse med operasjon Puerto I 2006. Tilbake sto kameraten Andreas Klöden som ny lagkaptein.

Siden den gang har det vært en heksejakt av en annen verden etter Ullrich. Nylig var de to på ferie sammen i Dubai.

- Jeg er en veldig god venn av Jan, og de siste årene har vært hardere for han enn det folk tror. Jeg er glad for at han er bedre. Han har vært både på klinikker og sykehus, men nå er han mye bedre. Han lever livet sitt godt, og trener, selv om det ikke er så mye. Jeg har aldri sett han så glad de siste årene, som han var i Dubai.

- Problemet til Jan var at han var en tysk sykkelrytter. Den tyske pressen bringer deg til toppen hvis du er god, kanskje over toppen. Og deretter, hvis de får sjansen, så dreper de deg.

Klöden selv snakker ikke mye med media, og aldri med tysk presse. Således var intervjuet med cyclingnews.com av den sjeldne sorten.

- Jeg tenker at sykkelsporten har gjort alt, men det er mennesker i tysk media som ikke vil høre det. Det er problemet, og derfor snakker jeg ikke med dem, sier han.

Her kan du lese hele intervjuet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere