Gå til sidens hovedinnhold

- Får håpe hun bruker mye krefter

Marit Bjørgen smiler av Justyna Kowalczyks råkjør.

STOKKE (Nettavisen): Marit Bjørgen har stått over mange renn i vinter, deriblant Tour de Ski, for å ha mer krutt å lade med når det virkelig gjelder i Vancouver 15. februar.

Verdens aller beste kvinnelige skiløper så langt i sesongen, polske Justyna Kowalczyk, har valgt en nokså annerledes oppladning.

Etter den suverene seieren i Tour de Ski, har Kowalczyk bare kjørt på med konkurranser. Hun gikk begge distansene i Otepää sist helg, og denne helga har hun gått to renn i russiske Rybinsk – og det i sprengkulde.

Rolig Bjørgen
Fredag ble hun nummer tre i sprint, og lørdag gikk hun til topps på 15 km fellesstart med skibytte.

- Vi får håpe hun bruker mye krefter nå. Hun må vel bli sliten, hun også, sier en smilende Bjørgen til Nettavisen.

Hun angrer uansett ikke på at hun har valgt å stå over konkurranser. For konsekvensen har vært at hun har gått fort hver eneste gang hun har stilt til start.

Så også i NM denne uka, der det er blitt tre gull på tre renn.

Var spent
Lørdag sløste hun heller ikke med kreftene, da hun vant komfortabelt foran Therese Johaug.

- Jeg var litt spent foran dette rennet. Jeg har jo restituert dårlig de siste sesongene. Jeg merket nok de to forrige løpene i beina i dag, men jeg følte meg fin i dag også. Det er positivt, sier Bjørgen.

Landslagstrener Egil Kristiansen mente faktisk hun burde vurdere å stå over lørdagens renn. Men det ville ikke Bjørgen høre på.

I Stokke tok altså Therese Johaug sølv og Marthe Kristoffersen.

Se resultatlista her (ekstern lenke)

I verdenscupen i Russland, var det tyske Evi Sachenbacher Stehle og russiske Olga Schuchkina som fulgte nærmest Kowalczyk. Deltakelsen i Russland var for øvrig nokså tynn.

Se resultatlista her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut