*Nettavisen* Sport.

- Får helt vondt i magen

Foto: LEONHARD FOEGER (REUTERS)

Marius Arnesen var øyenvitne da alt gikk galt for Daniel Albrecht.

22.01.09 17:11

Den sveitsiske alpinisten Daniel Albrecht ligger i kunstig koma på et sykehus utenfor St. Anton etter det grusomme fallet under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. 25-åringen mistet kontrollen da han nærmet seg målområdet i den beryktede Hahnenkam-løypa. Farten skal ha vært 138 kilometer i timen.

Ifølge AP svevde han gjennom lufta i nærmere 40 meter før han landet på ryggen - og hodet - i et fall som var så voldsomt at skiene brakk.

Hjerneblødning
Albrecht ble liggende bevistløs i målområdet, hvor han fikk medisinsk behandling før han ble fløyet i helikopter til et lokalt sykehus.Det sveitsiske nettstedet 20minuten.ch opplyser nå at alpinisten har fått påvist hjerneblødning.

Den norske landslagssjefen, Marius Arnesen, var vitne, og innrømmer at han er preget.

- Jeg sto der det skjedde, og man får helt vondt i magen når sånt skjer. Klart det påvirker miljøet når en av de store stjernene utsettes for et så stygt fall, sier Arnesen til Nettavisen.

- Man blir minnet på hvor farlig dette kan være. Bittesmå feil får så store konsekvenser i 140 km/t, poengterer Arnesen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Harald Schneider

Lund Svindal fikk melding
Albrecht kjørte på et tidligere startnummer enn Aksel Lund Svindal og hadde suveren bestetid på siste mellomtid før fallet. 25-åringen var 1,44 sekunder bedre enn nummer to.

- Jeg vet ikke om Aksel så fallet, men det gikk beskjed opp om hva som skjedde, slik at de andre kunne være ekstra forsiktig. De andre taklet det veldig profesjonelt, men alle blir påvirket, erkjenner Arnesen.

Sveits' landslagslege Diana Fäh opplyser at tilstanden til Albrecht ifølge legene på sykehuset nå skal være stabil.

- Han fikk igjen bevisstheten en liten stund, før han igjen ble lagt i kunstig koma. Tilstanden skal for øyeblikket være stabil, sier Fäh til Tagesanzeiger.ch.

Klikk på bildet for å forstørre.

Daniel Albrecht har to verdenscupseirer denne sesongen, begge i storslalåm. Totalt har han fire verdenscupseirer på merittlisten. Albrecht ble verdensmester i superkombinasjonen i Åre i 2007 og tok sølv i storslalåm. Han ligger i skrivende stund på åttendeplass i verdenscupen sammenlagt og er nummer fem i storslalåmcupen.

Grei gjennomkjøring
Bode Miller var raskest på torsdagens trening, mens Aksel Lund Svindal var to sekunder bak.

- Aksel var halvveis fornøyd med runden sin. Han holder følge, og det er godt å se, men han har helt sikkert noe å ta tak i. Feelingen er en annen nå enn foran de siste rennene, så vi gleder oss veldig til helgen, sier Marius Arnesen.

1452

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.