RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Får høre det når man har på seg en sånn skjorte

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Sist oppdatert:
Anders Jacobsen snakker ut om pausen fra hoppsirkuset.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Det er en strålende blid og fornøyd Anders Jacobsen som møter Nettavisen i forbindelse med hopplandslagets «kick off» på Lillehammer torsdag kveld.

Jacobsen er for første gang tilbake i verdenscupsirkuset, etter at han valgte å ta seg en lengre pause mai 2011.

Under sitt friår var han blant annet deltager i Tv 2-programmet «Skal vi danse». Det mener 27-åringen har gjort han sterkere.

- Jeg føler alt jeg gjorde i fjor var med på å gjøre meg sterkere. Det gjorde at jeg klarte å se meg selv på en annen måte, sier Jacobsen til Nettavisen.

27-åringen som representerer Ringkollen Skiklubb innrømmer likevel at han fikk litt tyn fra hoppmiljøet for sin deltakelse i underholdningsprogrammet.

- Jeg fikk vel det helt i starten, men jeg fikk også en del skryt fordi de synes jeg var ganske flink. Men det er klart, når man kommer ut på parketten med åpen sølvpaljettskjorte, da får man høre det. Sånn er det bare, humrer Jacobsen.

Vil tilbake i verdenstoppen
Nå har Jacobsen derimot lagt dansingen bak seg, og er igjen klar til å kjempe seg tilbake i verdenstoppen i skihopp.

- På skala fra en til ti så er motivasjonen på elleve. Jeg har lagt ned utrolig mye jobb i sommer. Jeg har hatt et fult treningsopplegg hele sommeren. Nå er den fysiske jobben gjort, og jeg har gjort mange gode skihopp. Nå handler det om å være tålmodig og tørre å fortsette i samme banen. De gode hoppene mine er veldig gode, så jeg tror sesongen kan bli veldig bra.

Jacobsens største bragd kom i hoppuka i 2006/07-sesongen da han gikk helt til topps i turneringen. 27-åringen opplevde en enorm medieoppmerksomhet, men sier han synes det er greit at andre nå er mer ettertraktet av media.

- Jeg synes det er moro å være tilbake. Jeg er ikke midtpunktet, og det synes jeg er greit. Jeg koser meg veldig med hoppfamilien. Det er godt å være sammen med gode kamerater igjen. Jeg gleder meg veldig til verdenscupen, forteller Jacobsen.

Kranglet med Kojonkoski
27-åringen forteller at han var langt nede da han valgte å gi seg våren 2011.

- Jeg kunne fortsatt kose meg på trening i hoppbakken. Men jeg klarte ikke lage egne mål lenger. Jeg følte ikke at jeg hoppet for meg selv, men heller det at jeg hoppet for andre. Jeg var sliten mentalt etter to eller tre litt tøffe sesonger. Det gikk litt i stampe både for meg og min daværende trener. Jeg klarte ikke motivere meg hundre prosent. Og når man ikke klarer det, så blir man ikke best, sier Jacobsen.

- Hvis man ikke har sjans til å vinne, så er det ikke noe vits å stille opp. Jeg vet hva som må legges ned, og jeg var ikke klar for å gjøre den jobben, så jeg visste at det var noen andre på laget som fortjente den plassen, og jeg sa derfor fra meg min.

Jacobsen forteller at forholdet til daværende landslagstrener Mika Kojonkoski heller ikke var på det beste.

- Jeg tror han var lei, og jeg tror jeg var veldig lei. Vi var venner, men kommunikasjonsmessig i hoppbakken så var det nok litt trått. Men jeg tror ikke jeg skal skylde på Mika. Han har kanskje den største æren for at jeg har blitt så god til å hoppe på ski.

- Følte du at Kojonkoski behandlet deg urettferdig?

- Om det var han som var urettferdig eller om det var jeg som tenkte sånn, det er vanskelig å si. Det er alltid to sider av en sak.

- Vi hadde vel våre fighter, men det har man med trenere nå også. Det var ikke det som var utslaget som gjorde at jeg gav meg. Jeg trengte en pause for å se ting i perspektiv, og for å finne gleden igjen, sier Jacobsen.

Har tro på Stöckl
Nå er Jacobsen glad for å samarbeide med landslagstrener Alexander Stöckl.

- Jeg har sett en ny trener komme inn med nye innspill og nye ideer. Og en trener som kanskje er vel så mye ute etter å se etter de gode enkelthoppene som resultat. Da får en utøver en følelsesmessig opptur. Det er kanskje det jeg savnet mest i bakken. Hvis ikke resultatene var så bra kunne jeg ikke være fornøyd, selv om jeg hadde gjort to knallhopp, og kanskje hadde vært uheldig med forholdene, forklarer Jacobsen.

Fredag starter verdenscupen i hopp med en historisk konkurranse. For første gang i verdenscupen blir det arrangert en lagkonkurranse med begge kjønn. Norges er lag er foreløpig ikke tatt ut, men landslagsledelsen vil bestemme seg etter kvalifiseringen til normalbakkerennet fredag klokken 12.

Lagkonkurransen starter klokken 16.30. Nettavisen er på plass på Lillehammer hele helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere