- Får ikke panikk av dette

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Bare to landslagsløpere har tatt verdenscuppoeng.

02.12.10 09:14

De skal reise kjerringa denne vinteren, løperne på det norske allroundlandslaget i langrenn.

Les også: Vil kuppe VM-stafetten
KOMMENTAR: Avkledd og ydmyket i OL

Men i løpet av de to første verdenscuphelgene har kun to av sju løpere på laget tatt verdenscuppoeng, nemlig Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning.

Verken Petter Northug eller Petter Eliassen har konkurrert. Tord Asle Gjerdalen, Simen Østensen og Kristian Tettli Rennemo har deltatt uten å lykkes.

- Vi hadde selvfølgelig håpet på litt bedre resultater. Men vi får ikke panikk av dette, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Vi har jo gjort noen endringer i treningsopplegget i år, fordi vi var for tidlig i form i fjor – da vi jo faktisk var i best form før sesongen. Nå har vi lagt det opp veldig med tanke på å være i toppform i februar, sier Djupvik.

Han gir Nettavisen følgende status på hver enkelt av de sju landslagsløperne:

- Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning føler jeg er i rute. De har vist at de har tatt et steg, og er der de skal være.

- Tord Asle Gjerdalen ligger bra an i forhold til treningsgrunnlaget, som er tynt. Han er inne i en viktig treningsperiode nå, og vil komme sterkere utover vinteren.

- Simen Østensen slet litt rundt Beitostølen, men trener bra nå.

- Petter Eliassen vet vi er en slow starter på denne tida av året, og han kommer sterkere tilbake.

- Kristian Tettli Rennemo har dessverre slitt med luftveiene alle de tre konkurransehelgene. Men han har i samme periode hatt en veldig god test i Trondheim, og vil gjøre det bedre når han får temperaturer og luft som passer ham bedre.

Les egen sak om status på Petter Northug her!

- Hvor mange av disse vil være pallkandidater i verdenscupen utover vinteren?

- Petter Northug, Martin og Eldar vil være pallkandidater, det føler jeg meg sikker på. Og så har jeg håp om at Tord og Simen skal klare å nærme seg det nivået. Når det gjelder Kristian og Petter Eliassen, skal vi kanskje ikke legge lista så høyt. De er ferske på landslaget og må få litt tid på seg, sier Morten Aa Djupvik.

- Gjør dere noen endringer på opplegget som en konsekvens av resultatene så langt?

- Individuell tilpasning vil det alltid være, men vi holder fast på det opplegget vi har lagt. Vi har tro på at det gjør at vi skal være i form under VM.

Kommende helg er det altså ren sprinthelg i verdenscupen. Deretter følger to viktige distansehelger, med renn i Davos og La Clusaz – med muligheter for å vise at man hører hjemme i troppen til VM på hjemmebane i Holmenkollen i månedsskiftet februar/mars.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.