*Nettavisen* Sport.

- Får se om guttene er like tøffe som Therese

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Marit Bjørgen utfordrer Petter Northug & co. før VM-femmila.

05.03.11 16:57

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Du er helt rå, var budskapet fra Marit Bjørgen (30) da hun gratulerte Therese Johaug (22) med VM-gullet på tremila.

Johaug viste null respekt i bakkene, klinte til allerede på den første av tre runder opp den beryktede Styggedalen – og gjorde Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk til småjenter.

Nå kommer sølvvinner Marit Bjørgen med et stikk til herreløperne før søndagens femmil.

- Vi får se om noen av guttene er like tøffe som Johaug. Det hadde vært moro å se det en gang, sier Bjørgen.

- Hadde ingen sjanse
VM-dronningen innrømmer glatt at hun ikke hadde noe å svare med da Johaug skrudde på turboen.

- Therese var den sterkeste. Hun gjorde et fantastisk løp. Jeg kjente at det var for tøft for meg andre gangen vi gikk opp Styggedalen. Jeg prøvde, og inne på stadion var det bare 14 sekunder opp, men etter det siste skibyttet skjønte jeg at jeg måtte fokusere på sølvet, sier Bjørgen.

Det ble også sølv på den avsluttende tremila i Vancouver-OL i fjor, der hun ble spurtet ned av Justyna Kowalczyk, men tapet i Holmenkollen var noe helt annet.

- I fjor tapte jeg kanskje en gullmedalje. I dag vant jeg sølv. Jeg hadde ikke en sjanse. Og gullet går til Dalsbygda, poengterer Bjørgen.

Gullet Välbe ikke har
VM-dronningen endte dermed med fire gull og ett sølv på fem VM-løp i Holmenkollen.

At hun ikke klarte å tangere Jelena Välbes fem gull på ett mesterskap, bruker hun lite energi på.

- Jeg har individuelt OL-gull. Det har ikke Välbe. For meg teller det mer, smiler Bjørgen – som nå altså har tatt medalje i ti internasjonale mesterskapsløp på rad.

Dermed har hun innfridd både sine egne høye forventninger – og folkets enorme forventninger – i Holmenkollen.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Trist det er over
- Dette har vært en drøm i lang tid. Jeg var stor favoritt, og jeg gjorde jobben min med fire gull og ett sølv. Jeg er veldig fornøyd.

- Folk har vært helt gale. Det er nesten litt trist det er over. Det blir nok ikke det samme i Val di Fiemme om to år, sier Bjørgen.

Helt over er det nemlig ikke. Lørdag kveld blir det nemlig fest. Og den blir så heidundrende at Bjørgen ikke tør garantere at hun får med seg femmila søndag.

- Det spørs hva natten bringer, om vi kommer oss ut døra i morgen, smiler Marit Bjørgen.

PS. Johaug, Bjørgen og Kowalczyk tok medaljene, mens Charlotte Kalla, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud fulgte på de neste plassene. Fire norske blant de seks beste, altså. 120.000 tilskuere heiet dem fram gjennom Nordmarka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.