RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Får se om jeg tåler en ny trøkk

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
En knust Astrid Uhrenholdt Jacobsen ville bare hjem etter lørdagens fiasko.

LIBEREC (Nettavisen): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) var veldig usikker på formen, etter en sesong med mye skader og sykdom – og får gode resultater.

Men at det skulle gå så dårlig som det faktisk har gjort, var hun ikke forberedt på. Fall og 20.-plass på 10-kilometeren torsdag, ble til 37.-plass på lørdagens 15-kilometer. Tungt og svelge for jenta som vant Prøve-VM i Liberec for et år siden.

Etter lørdagens renn ville hun reise hjem.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

- Grusom opplevelse
- Gårsdagen ble en grusom opplevelse. Tankene raste gjennom hodet, og intuitivt ville jeg bare dra hjem og bort fra alt dette, skriver hun på sin hjemmeside søndag morgen.

- Jeg har satset kynisk kun mot VM, og når det ikke gikk er egentlig sesongen over. Jeg har likevel blitt overtalt til å bruke friplassen min på sprinten på tirsdag. Det skader ingen om jeg prøver meg igjen da.

Så får vi se om jeg tåler en ny trøkk, om kropp og hode ikke spiller på lag, skriver Oslo-jenta.

Landslagstrener Egil Kristiansen har forståelse for Astrid Uhrenholdt Jacobsens frustrasjon, men mener det er riktig at hun blir i Liberec fram til tirsdag, da hun er tittelforsvarer på sprinten.

- Forståelig
- Astrid var veldig skuffet etter løpet, og da er det forståelig at hun tenker som hun gjorde. Men vi har snakket med henne, og vi er enige om at hun ikke har noe å tape på å bli her for å gå et skirenn til. Så får vi se etter det hvordan det blir med resten av VM, sier Kristiansen til Nettavisen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har nå, ifølge seg selv, ristet av seg den største skuffelsen.

- Skuffelsen har mer eller mindre sluppet taket, og jeg ser nå meg selv og framtiden med mer eller mindre realistiske øyne, skriver 22-åringen, som tilbrakte lørdagskvelden sammen med foreldrene i Liberec.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere