*Nettavisen* Sport.

- Feil å la dem fortsette

Foto: Scanpix

Ivar Hoff vil ha Nils Arne Eggen som eneveldig hersker i Rosenborg. På livstid.

18.05.05 12:01

- Nils Arne har kapasitet til å være både sportssjef og trener i Rosenborg i en slags managerrolle. Etter min mening bør han inneha en slik rolle til den dagen vi som er glad i ham må spleise på krans, sier TV 2 Sportens frittalende ekspertkommentator.

Hoff mener det er en tabbe av Rosenborg å frede sportsdirektør Rune Bratseth og trener Per Joar Hansen, slik RBK-ledelsen gikk ut og gjorde i formiddag .

- Det er feil. Punktum.

Hoff mener også at Rosenborg snarets bør kjøpe fri Knut Torbjørn Eggen fra assistent-jobben i Fredrikstad. Han vil ha far og sønn i tospann på Lerkendal. Med senior som sjef og junior som assistent.

- Hent junior
- Rosenborg bør hente far og kjøpe sønn. Og det burde de ha gjort for lenge siden, sier Hoff til TV 2 Nettavisen.

Hoff mener Per Joar Hansen i år – som Ola By Rise i fjor – mangler den autoriteten som kreves for å heve Rosenborg tilbake til europeisk nivå. Og at klubben har seg selv å takke.

- Rosenborg burde ha hentet inn en autoritet allerede da Åge Hareide sa opp jobben. Det gjorde de ikke. Nå ser vi resultatet, sier Hoff.

Må ta ansvaret
Hoff mener Rune Bratseth må ta ansvaret for – og konsekvensen av – det han beskriver som svak ledelse i trenerspørsmålet.

- Rune Bratseth bør gå sammen med Hansen, fastslår Hoff, som mener det er helt vesentlig at styret i Rosenborg handler umiddelbart.

- Som sagt: Trenerspørsmålet er noe Rosenborg burde ha tatt tak i allerede da Hareide forsvant. Det er ikke for sent å rydde opp, men det haster.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag