RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Feil arena for Martin

«Mini» Jacobsen mener ikke Tippeligaen er den rette arenaen for den første trenerjobben.

(iBergen.no) Fredag ble det meldt om at Martin Andresen neste uke vil bli presentert som spillende trener i Vålerenga. Siden har han gått fullstendig under jorden og har ikke svart på henvendelser fra media.

Andresen er for tiden skadet og var heller ikke med troppen som dro med flyet til Tromsø fredag ettermiddag. I skrivende stund vet heller ikke sportslig leder Roald Bruun-Hanssen hver Andresen er.

Det som imidlertid er slått fast er at neste stopp er Vålerenga der landslagskapteinen skal være spillende trener.

Andresen har ikke tidligere vært trener og har ikke den nødvendige formelle trenerkompetansen. Han er meldt på til NFFs C-trenerkurs i Sarpsborg i månedsskiftet november/desember.

- Ikke nødvendig ballast
TV 2s fotballekspert «Mini» Jacobsen mener at Andresen ikke ennå har den nødvendige ballasten som skal til for å være trener på tippeliganivå.

- Hvis han blir hovedtrener i Vålerenga blir jeg veldig overrasket. Han har ikke den ballasten med å være spiller i tillegg til hovedtrener. Det hadde gjerne gått i 4. divisjon, ja, men ikke i Tippeligaen. Dette blir en feil øvingsarena for han, sier Jacobsen til iBergen.no.

Andresens unge alder er att av Jacobsens ankepunkter. Landslagskapteinen fyller 31. år tidlig i februar og har ikke tidligere vært trener på toppnivå. Han stiller også spørsmål ved Andresens pedagogiske kompetanse.

- Jeg har levd med fotballen i syv år nå etter at jeg la opp og det er greit at man kan fotball, men spørsmålet er om han har det pedagogiske. Vi har sett Martin hudflette ørene til medspillere og kalle dem det ene og andre, så spørs det hvor bra det er. Han er en leder, men det er ikke ensbetydende med å være en god trener.

Taus
Selv om det kan være ting som taler mot at Andresen skal lykkes som spillende trener utelukker likevel ikke «Mini» at Andresen vil få suksess.

- Han har ført Brann til sølv og gull og med det vist hvor viktig han er. Får han til å få Vålerenga tilbake i tetstriden så kan han lene seg tilbake og nyte hva han har fått til, sier «Mini».

Martin Andresen har ikke svart på iBergen.nos henvendelser, mens Vålerengas sportslige leder Jan Erik Aalbu blankt nekter å kommentere noe som har med trenerspørsmålet å gjøre. På ny bekrefter han imidlertid at Oslo-klubben ønsker Andresen, men uten å si noe om andre roller enn som spiller.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere