RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Feil av Øvrebø

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson mener at Roma aldri skulle fått straffespark av Tom Henning Øvrebø.

Roma ble servert en ypperlig mulighet til å gjøre det spennende i kvartfinalereturen på Old Trafford onsdag kveld.

Manchester United vant 2-0 i første kamp, men Tom Henning Øvrebø blåste for straffespark da Mancini gikk - nokså teatralsk - overende i feltet etter en halvtimes tid. Dermed fikk Roma sjansen til å redusere før pause og gi kvartfinalen skikkelig nerve.

Daniele De Rossi skjøt imidlertid over mål.

Betydningsfull bom
- Det var en feil avgjørelse med straffesparket - jeg syntes det så ut som Wes tok ballen, sa Uniteds manager Sir Alex Ferguson til Sky Sports 2 etter at avansementet var sikret.

Og la til:

- Straffemissen spilte selvfølgelig en stor rolle.

Det var vanskelig å trekke en klar konklusjon basert på tv-bildene og dermed er det naturlig at de to lags supportere blir stående igjen med hver sin oppfatning av situasjonen.

Dommer Tom Henning Øvrebø hadde ikke sett situasjonen om igjen på tv da han snakket med Nettavisen rundt midnatt.

Normalt
- Man må regne med at det alltid blir reaksjoner rundt et straffespark, spesielt når man dømmer mot hjemmelaget, men det er ikke mer enn vi er forberedt på, sier Tom Henning Øvrebø til Nettavisen.

Reaksjonene hadde nok vært sterkere dersom situasjonen hadde blitt avgjørende for hvem som gikk videre til semifinalen. Uansett er det tøft gjort å blåse for straffespark for bortelaget på et fullsatt Old Trafford.

- Man er så inne i kampen, så fokusert når man holder på, at man tenker ikke på hvem som er hvem. Du tenker ikke på at du er på Old Trafford, forteller Øvrebø.

- Hvordan var det å dømme denne kampen?

- Dette var kjempegøy, virkelig! En fin kamp med en flott ramme rundt. Det er stort for oss å få dømme en kvartfinale.

Stjernene på benken
At det beste laget gikk videre til semifinalen, er det ingen som helst tvil om.

Manchester United åpnet forrykende hjemme mot Roma i onsdagens kvartfinale, selv med spillere som Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo på benken fra start. Selv om United hadde 2-0 å gå på fra bortkampen ville de røde drepe kampen så raskt som mulig.

Målene uteble i førsteomgang, og lagene gikk til pause med 0-0. Etter hvilen var det tydelig at Roma satset alt på å snu oppgjøret i sin favør. Gjestene skapte sjanse etter sjanse, men klarte aldri å komme til de helt store farlighetene. Noe Ferguson også påpekte etter kampen.

- Roma skapte noen få sjanser, ikke direkte målsjanser, men farlige baller inne i feltet og hadde ballbesittelse på den siste tredjedelen av banen. Men dette var en kvartfinale i Mesterligaen og Roma gjør det bra hjemme i Italia, så du forventer at de skal få til noe, sa Ferguson.

Da var det kanskje ikke så overraskende at Carlos Tevez pirket ballen i mål bak Doni i Roma-buret 20 minutter før slutt. Argentineren avgjorde med det oppgjøret. United vant 1-0 onsdag, og 3-0 sammenlagt.

Comeback
Ti minutter før slutt kom Gary Neville inn til sin første kamp på om lag ett år da han erstattet Anderson. 33-åringen, som har 85 landskamper for England, spilte forrige gang for United da Bolton ble slått 4-1 i Premier League 17. mars i fjor.

Mens publikum hyllet forsvarsveteranen, viste Rio Ferdinand sin respekt for Neville ved å gi ham kapteinsbindet.

Det gjorde nok godt for Gary Neville å få det snaue kvarteret. Det er ikke mer enn noen uker siden enkelte spekulerte i at karrieren hans var over.

Rekord
Seieren denne kvelden var for øvrig den ellevte på rad på hjemmebane for Sir Alex Fergusons mannskap i Mesterligaen. Det er ny rekord i den prestisjetunge turneringen. Før onsdagen delte United rekorden med Juventus.

Manchester United møter Barcelona i semifinalen. Første kamp går på Camp Nou 23. april, mens returen spilles på Old Trafford 29. april. Det er verdt å merke seg at disse lagene fortsatt har til gode å tape i årets Mesterliga.

- Hvis vi har en skadefri tropp, har vi en god sjanse. Noen må jo tape! Vi ser fram til semifinalen, smilte Ferguson.

Tirsdag ble det klart at Liverpool og Chelsea møtes i den andre semifinalen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere