- Feil tidspunkt å gi beskjed

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Tirsdag kunngjorde Bodø/Glimt at Øystein Gåre gir seg som trener etter sesongen. - Tid og sted for offentliggjøringen kan diskuteres, sier Gåre.

09.11.04 16:18

Det var Glimt-styret med leder Bjørn Tore Hansen i spissen som avgjorde at tirsdag var dagen for offentliggjøringen av Gåres avgang. Treneren selv var ikke enig i tidspunktet.

- Tid og sted for offentliggjøringen kan diskuteres. Jeg ønsket å gi beskjeden etter kampen nå på lørdag, sier Gåre.

Tippeligaens dårligste
Mens Gåre i fjor fikk Kniksen-prisen som «Årets Trener», kåret TV 2 Nettavisen ham i år til sesongens dårligste trener i Tippeligaen. 50-åringen innrømmer at han har en del av ansvaret for årets svake resultater.

- De svake resultatene er mitt ansvar som leder for det sportslige. Spillerne skal ikke ha såre følelser for at jeg gir meg. De skal være såre på vegne av sine prestasjoner.

Mangler ressurser
Gåre legger vekt på at det var hans avgjørelse å gi seg som trener. Hverken spillere eller styret presset ham til å gi seg.

- Det hadde vært rart dersom det samme personen som har overtalt meg til å bli trener et par ganger skulle sparke meg, synes han.

Treneren som leder Glimt for siste gang på lørdag skylder mesteparten av årets sportslige fiasko på skader og karantener, samt mangel på økonomiske ressurser.

- Molde og Fredrikstad som lå bak oss styrket laget i sommer. Det er tungt å ikke kunne oppfylle ønskene med tanke på kvalitetet grunnet mangel på ressurser, innrømmer han.

Håper på «RBK-effekt»
Nå håper Bodø/Glimt at Gåres beslutning skal gi en positiv effekt. Visekaptein Cato Hansen ser ikke bort fra at Glimt kan få et løft inn mot den livsviktige kampen mot Kongsvinger på lørdag.

- Kan hende det får den samme positive virkningen hos oss som Rosenborg fikk, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Midtstopperen synes uansett det er beklagelig at Gåre slutter, og han er usikker på om tidspunktet for offentligjørelsen er det riktige.

- Vi får bare stole på styret har tatt det riktige valget.

Trekker paralleller
Glimt har lenge vært kjent som en litt Rosenborg-light utgave. Også kaptein Stig Johansen er enig at det lukter litt «Rosenborg» av situasjonen som har oppstått:

- Det kan trekkes paralleller til det som skjedde i Rosenborg, sier han.

Likevel nekter han å innkassere en opptur på forhånd for laget som har gått målløse av banen i fem av de siste seks obligatoriske kampene.

- Jeg tror ikke dette har noen innvirkning på lørdagens kamp, sier kapteinen bestemt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag