- Feil tidspunkt å sparke Bjarne

Foto: (SCANPIX)

Vikings supporterklubb mener klubben valgte å offentligjøre avgangen til direktør Bjarne Berntsen på feil tidspunkt. - Styret burde ventet til vi var på sikker plass, sier pressetalsmann Rune Oftedal til TV 2 Nettavisen.

13.09.04 15:58

Bjarne Berntsen fikk mandag meldingen om at han må pakke sine saker og forlate stillingen som direktør etter denne sesongen. Vikings supporterklubb legger ikke skjul på at nyheten kom overraskende på dem.

- Det var en svært trist melding å få. Vi hadde ingen anelse om at Bjarne var på vei ut av klubblokalene. Personlig mener jeg at han har gjort en svært god jobb for Viking, sier pressetalsmann Rune Oftedal i VikingHordene til TV 2 Nettavisen.

Venner og fiender
Han innrømmer likevel at meningene om Bjarne Berntsens rolle i Viking har vært svært delte blant supporterene.

- Det er mange som støtter styrets avgjørelse, men også en del som står bak Bjarne. Han fikk en del mot seg etter at Benny Lennartsson ikke fikk fortsette i klubben for to år siden, samtidig er det mange som har kritisert ham på grunn av for få spillerkjøp de siste sesongene, forteller Oftedal.

- Feil tidspunkt
Rune Oftedal mener tidspunktet for å kvitte seg med Bjarne Berntsen var helt feil.

- Det kan virke forstyrrende på spillerne. De har fem kamper igjen og kjemper mot nedrykk. Det beste hadde vært å ha kommet med avgjørelsen etter sesongen, eller etter at Tippeliga-plassen var sikret, sier pressetalsmannen.

- Men vi i VikingHordene respekterer likevel styrets avgjørelse. De tenker kun på Vikings beste, påpeker han.

Solstad favoritt
Nå har Viking-styret startet jakten på Bjarne Berntsens etterfølger.

- Det vil nok være mange spekulasjoner i media fremover. For min egen del kunne jeg tenkt meg Geir Solstad tilbake. Han gjorde en strålende jobb på 1990-tallet, sier Oftedal.

- Men først og fremst går nok trener Roy Hodgson gå over i en klassisk engelsk managerrolle. Men Viking trenger en direktør som kan styre klubbens administrative oppgaver i tillegg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag