RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Feltets reneste rytter

Sist oppdatert:
Dansk dopingekspert renvasker Kurt Asle Arvesen.

Fredag meldte den danske avisen B.T. at Arvesen hadde avgitt positiv dopingprøve i forkant av årets Giro d'Italia.

LES OGSÅ:- Kommer til å saksøke

- Ren
En fullstendig udokumentert anklage som fikk både Team CSC, Arvesens støtteapparat og ikke minst Kurt Asle selv til å se rødt.

- Jeg kan ikke forstå hvor dette kommer fra. Dette er det verste en idrettsmann kan oppleve. Men jeg prøver å begrense uttalelsene mine, for jeg skal sannsynligvis saksøke, sa Arvesen til TV 2 Sporten.

Lørdag fikk nordmannen ytterligere støtte fra den danske dopingeksperten Radmus Damsgaard.

- Han er feltets reneste rytter, sier Damsgaard til den danske avisen Politiken.

Lave blodverdier
Det var faktisk Damsgaard selv om sto bak den påståtte positive dopingtesten av Arvesen - i regi av CSC - den 7. mai. Og - som flere danske medier meldte fredag - ila en «ikke-start-sanksjon» for nordmannen i Giroen.

Ikke på grunn av positive dopingverdier, snarere tvert imot. Verdiene i Arvesens blodprofil var faktisk så lave at Damsgaard mente det ikke var forsvarlig for Nesset-rytteren å sette seg på sykkelen med det første.

Men «startnekten» kom først 16. mai - fire dager etter at Giroen rullet i gang med Arvesen på hjul.

- Det ble anbefalt en startnekt den 16. mai, det er korrekt, bekrefter CSCs pressesjef Brian Nygaard til Jyllands-Posten.

- Men han (Arvesen. journ.anm.) ble så testet igjen av UCI den 10. mai, hvorpå vi fikk bekreftet at han likevel kunne kjøre ritt. Han ble testet igjen den 21. mai, og nok en gang var det ingenting å sette fingeren på, understreker Nygaard.

- Sikkert system
Forløpet i denne saken har ikke bare vært frustrerende for Arvesen og CSC. Også flere danske sykkeleksperter og Anti-Doping Danmark har uttrykt sin misnøye.

Både overfor de feilaktige opplysningene som B.T. lakk ut, men også overfor CSC noe rotete fremgangsmåte i sitt nye antidoping program.

Damsgaard mener imidlertid at programmet er sikkert som banken.

- Denne saken viser nettopp at systemet er så avansert at vi også kan måle verdier i blodprofilene som oppstår av naturlig årsaker.

- Og det er vi sikre på i denne saken. Kurt Asle Arvesen har aldri vært mistenkt for doping, understreker dansken ettertrykkelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere