*Nettavisen* Sport.

- Ferdig med deppinga

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Kanskje var det seieren i Tour de Ski som glapp for Simen Østensen. Det prøver han å ikke tenke på.

05.01.07 23:27

ASIAGO (Nettavisen): Han overrasket og imponerte mange med innsatsen i de tre første Tour-etappene.

I fredagens sprint i Asiago var Simen Østensen på vei mot det virkelig store. Han vant prologen og virket knallsprek i kvartfinalen. Helt til det gikk galt.

Mot toppen av den siste bakken skulle han gå til tet – godt hjulpet av Jens Arne Svartedal. Men akkurat da Østensen skulle forsere, gikk bindingen opp – og den ene skia falt av.

- Jævlig forbanna
Det som så ut som en mulig etappeseier, endte med fortvilelse og sisteplass i kvartfinalen. Etterpå ville han ikke snakke med noen.

Fredag ettermiddag var 22-åringen fra Fossum likevel klar til å fortelle om opplevelsen.

- Jeg ble så jævlig forbanna. Jens Arne gjorde sin del av jobben perfekt. Og så skjer dette. Jeg blir truffet av ei ski eller en stav, og bindingen går opp. Det var fryktelig bittert, sier Østensen til Nettavisen.

Overrasket av Angerer
Han innrømmer at tanken på det som skjedde har kvernet i hodet utover ettermiddagen. For han følte seg i knallform.

- Jeg tror jeg i hvert fall jeg kunne ha kommet meg til en finale, sier Østensen – som finner en viss trøst i at Tobias Angerer bevisst gikk rolig i kvartfinalen og B-finalen, og på den måten ga bort viktige bonussekunder.

- Det overrasket meg litt. Jeg regnet med at han minst ville prøve å gå for finale. Jeg trodde han hadde god nok kapasitet til det, sier Tourens største overraskelse så langt.

Oppmuntret av «Pølsa»
Selv har han nå gjort seg ferdig med skuffelsen – og flyttet fokus over til lørdagens klassiske fellesstart. Andreplass sammenlagt, 27 sekunder bak Angerer, innebærer at det fortsatt er håp.

- Jeg er ferdig med deppinga. Jeg bor på rom med Øystein Pettersen, og han er flink til å få opp humøret, poengterer Østensen.

- Hva forventer du av lørdagens renn?

- Distansen passer meg bra og jeg er i form. Så vi får se om det blir mulig å knipe noen sekunder fra Tobias Angerer.

Hva som blir den norske taktikken, leser du i Nettavisen lørdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.