*Nettavisen* Sport.

- Ferguson har opplevd verre

Foto: Lars Aamodt

Henning Berg tror ikke Ryan Giggs-skandalen vil påvirke United i finalen.

26.05.11 11:57

Sir Alex Ferguson har ikke fått den oppladningen han drømte om, frem mot Champions League-finalen mellom Manchester United og Barcelona.

Engelsk presse har vært fylt av Ryan Giggs` påståtte utroskapsskandale, og fokus har vært på alt annet enn selve fotballkampen som spilles lørdag på Wembley.

- Blir ikke påvirket
Henning Berg spilte 66 kamper for Manchester United, og kjenner klubben godt fra innsiden.

Han tror ikke saken vil påvirke United negativt.

- Nei, jeg tror ikke de blir påvirket av det. Ryan har vært med i dette gamet såpass lenge, han vet hva som er sant og ikke sant i denne saken. Det tror jeg vil gi ham en styrke, og han klarer å stenge alt ute, sier Henning Berg til Nettavisen.

Berg kjenner Ferguson godt fra tiden i United, og tror ikke skotten er særlig fornøyd med å få dette i fleisen rett før klubbens viktigste kamp på mange år.

Ferguson ble også såpass irritert da han ble spurt om Ryan Giggs på en pressekonferanse, at han prøvde å utestenge journalisten som kom med spørsmålet.

- Ferguson vil jo ikke ha slike ting før en finale. Han har opplevd verre ting enn dette i media før viktige kamper, det har han gjort. Men det er klart han vil ha mest mulig oppmerksomhet på kampen, sier Berg.

- Giggs en ordentlig fyr
- Ble du overrasket da du hørte dette om Giggs?

- Hmm, jeg kjenner Ryan Giggs som en ordentlig fyr og som en fantastisk fotballspiller, svarer Berg etter litt betenkningstid.

- Hva tror du om finalen?

- Jeg har sett kampene frem mot finalen, og det er klart at de lagene der vil gi oss en fantastisk fotballkamp. Selv om Barcelona er favoritter kan man aldri avskrive United, sier LSK-sjefen.

- Messi blir nøkkelen
Berg husker forrige finale mellom United og Barcelona. Den tapte engelskmennene 2-0.

Berg tror gamleklubben vil gjøre en bedre kamp denne gangen.

- Jeg tror United har lært av den forrige finalen, og det er ingen tvil om at Messi blir nøkkelen. Han spiller på et eget nivå, påpeker Berg - og det har han helt rett i.

På 33 kamper i den spanske toppdivisjonen, har Messi scoret 31 mål. I Champions League er Messi toppscorer, med 11 mål på 12 kamper.

Liten tvil om at Messi er mannen å stoppe.

- Han, Andres Iniesta og Xavi – det er jo sinnssyke fotballspillere, og de er morsomme å se på. Klarer United å håndtere Messi og det offensive spillet til Barcelona, kommer de til å vinne. Om de klarer det, er en annen sak. Vi skal slå Sarpsborg først, så skal vi kose oss med Champions League, avslutter den blide LSK-sjefen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.