RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ferguson sa de var rasister

Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Stortalentet fikk sterk advarsel av gamlesjefen.

Paul Pogba er sett på som en av verdens mest spennende midtbanespillere. Franskmannen fikk mye av utdanningen sin i Manchester United.

Den 20 år gamle stjernen kom til United tilbake i 2009, men ble lei av å vente på sjansen der og gikk i 2012 til italienske Juventus.

Hos Serie A-klubben har 20-åringen vært fast inventar denne sesongen og for alvor vist sitt talent. Han spilte 27 ligakamper og scoret fem ganger.

Da Pogba valgte å forlate United til fordel for «den gamle dame» var det en kontroversiell overgang, og Premier League-klubben skulle nok gjerne beholdt stortalentet.

I et intervju forteller Pogba selv hvordan daværende manager sir Alex Ferguson prøvde å overtale ham om å bli. Skotten skal angivelig ha brukt sterke virkemidler.

- Ferguson skrek til meg og sa: «Hvor skal du? Til Juventus, til Italia? Vet du hva som venter der? Der er alle rasister, forteller Pogba til France Football ifølge Football Italia.

Pogba forklarer at Ferguson med denne uttalelsen siktet til italienske fotballsupportere.

- Han sa at fansen ikke var som i England. Jeg svarte at det er rasisme over alt. Jeg ville bare spille fotball og få mer erfaring på fotballbanen, sier 20-åringen i intervjuet.

Etter denne samtalen mellom Pogba og Ferguson, var ungguttens skjebne i United beseglet.

- Ferguson bare nikket og sa: «Okay». Etter det fikk jeg aldri spille for Manchester United igjen, sier stjernen til France Football.

Før han gikk til Juventus sto Pogba bokført med sju a-lagskamper for Manchester United.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere