- FFK er en sløsetragedie

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Sarpsborg 08 vant på grunn av at laget satset på lokale og norske spillere. Det mener Raymond Kvisvik.

09.11.09 14:42

Raymond Kvisvik (35) satt hos naboen i Saltnes og så at FFK tapte for Sarpsborg 08 og rykket ned.

Mye ståhei
- Jeg orket ikke å reise til kampen etter at jeg ble vraket tidligere på dagen. Jeg var klar over at det ville bli veldig mye oppstyr hvis jeg dukket opp. Derfor takket jeg nei da jeg ble spurt om å sitte i studio, forteller Raymond da SA-sporten prater med ham på Pizzanini i Fredrikstad.

- Hvorfor vant Sarpsborg 08?

- De har spillere som ønsker å blø for klubben. De har ikke en eneste utenlandsk spiller. I Fredrikstad har vi over halvparten, som ikke kjenner historien, kommer det kjapt.

- FFK har et av landets største talenter, nemlig Joachim Thomassen. Selv ikke han passer inn i FFK, og han blir tilsidesatt av utenlandske fotballspillere. Han skulle vært med og spilt! Det gjelder alle spillere som kommer fra Østfold. I FFK passer ikke det. Ikke engang om de er bedre enn de utenlandske, mener Kvisvik.

Vinner de fleste
Han mener at Sarpsborg 08 i normale omstendigheter skulle vunnet én av ti kamper.

- Slik FFK holder på nå, er det FFK som vinner én av ti kamper, sier 35-åringen.

- Det å se Magnar Ødegaard på 16 år sette seg i respekt i første duell med Mathias Andersson. Siden var svensken borte og unggutten gjorde som han ville. Det skal ikke skje, men det forteller hvor godt Sarpsborg 08 jobber, sier han.

- Joachim Jørgensen (21) spilte halve sesongen i 2. divisjon. Kommer hjem, får tillit og er supergod. Det er dette som gjør at jeg fortsatt har tro på norsk fotball, sier Greåker-gutten.

- FFK er en sløsetragedie, når vi ser hva de har gjort i høst. De har hentet både trener og spillere utenfra, mens lokale spillere er blitt skjøvet ut.

- I Sarpsborg 08 er det ingen problemer med kommunikasjonen. I FFK er det en spiller som ikke engang kan snakke engelsk!

Full jubel
- Tidligere var det full jubel når jeg tok en vits i garderoben. I dag er det kun en håndfull spillere som ler. De andre forstår ikke, sier han, i fullt alvor.

- Hadde både FFK og Sarpsborg 08 vært i eliteserien og rykket ned, så ville Sarpsborg kanskje mistet to til tre spillere. I FFK blir det ikke mange igjen nå. Nettopp på grunn av manglende klubbfølelse, mener han.

I løpet av de nærmeste ukene får Fotball-Norge svaret på hvor Kvisvik skal være framover.

- Det har vært mange telefoner i dag. Vi får se hvor jeg ender opp neste sesong, sier 35-åringen fra Greåker.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.