RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fiasko-VM

Sist oppdatert:
De norske jentene synes VM har vært en nedtur.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): KROATIA - NORGE 25-37: Norge fikk en liten oppmuntring på tampen av et VM som ikke har svart til de forventningene supportere, journalister og også spillerne hadde på forhånd.

- Det var deilig å få avslutte med seier. Vi må være så ærlige at vi sier at det har vært et fiaskomesterskap, sier Randi Gustad til TV 2 Nettavisen.

- Bedre enn niendeplass
Og hun er ikke den eneste som synes Norge har underprestert resultatmessig i St. Petersburg.

- Jeg føler at laget er bedre enn en niendeplass, noe vi viser i enkelte kamper. Men det handler om å holde helt ut, og der har vi vært for dårlig, sier Marianne Rokne.

- Vi er jo aldri bedre enn det vi klarer å få ut når det gjelder. Men jeg føler vi har en del å gå på. En del enkeltspillere, blant andre meg, har mye å gå på, mener Kjersti Beck.

- Ingen god følelse
At håndballminiputter som Nederland og Brasil havner foran Norge på resultatlisten er ikke noe de norske jentene er stolte over.

- Man må være såpass ærlig at en sier at det ikke er noen god følelse. Det er så absolutt lag vi bør ha bak oss, mener Gustad.

Norge har vært uheldige med marginene i dette mesterskapet, men trener Marit Breivik vil ikke skylde på uflaks når man blir nummer ni i VM.

- Jeg er ikke blant dem som snakker om marginer når vi taper fire kamper. Da er vi for dårlige og for lite dyktige til å avgjøre til vår fordel. Da er det ikke en dommeravgjørelse, et stangskudd eller en enkelt ting som er avgjørende, sier hun.

Tar skylden
Selv om uavgjortkampen mot Nederland føltes som tap, ble det bare tre tap på de norske jentene. Mot Sør-Korea, Ungarn og Russland.

Karoline Dyhre Breivang er villig til å ta på seg skylden for at Norge gjorde sitt dårligste VM noen gang.

- Jeg har vært med på tre mesterskap. I 2000 var jeg med på det dårligste EM Norge noen gang har gjort, og nå var det dårligste VM, så jeg begynner å lure på hvem som har feilen, ler hun.

Men hun har også en gullmedalje hengende på veggen etter triumfen i Ungarn i fjor.

- Det veier opp, smiler Larvik-spilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere