*Nettavisen* Sport.

- Fikk krampe i lillefingeren

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Lars Petter Nordhaug fikk smake smerte i Amstel-debuten.

19.04.10 10:24

257 kilometer og 31 bakker, noen av dem skal i tillegg forseres flere ganger, gjør Amstel Gold Race til en utmattende og tidvis forvirrende affære.

Det skremte likevel ikke Sky-debutant Lars Petter Nordhaug. 25-åringen har fått ros både for innsatsen under Critérium International og Murcia rundt.

Søndag imponerte han nok en gang, da han tråkket inn til 45.-plass i den knallharde bakkeklassikeren.

- Det var et veldig hardt ritt med fullstendig kaos hele veien. Jeg er ganske fornøyd med egen innsats, ettersom jeg satt med favorittgruppa såpass lenge, sier Nordhaug til procycling.no.

Gerrans slapp, så Nordhaug
Tønsberg-gutten hadde som oppgave å skjerme lagkaptein Simon Gerrans fram mot Cauberg (i Valkenburg kommune). Egentlig skulle også Bradley Wiggins sluttet seg til Team Sky-troppen, men briten fikk problemer da luftrommet over store deler av Europa ble stengt.

Les også: - Dette skal du betale for

Da Gerrans selv falt av, var det plutselig Nordhaug Sky-laget måtte sette sin lit til.

- Med 15 kilometer igjen, lå jeg helt i front sammen med de største favorittene. Andy Schleck og alle de andre satt der. Jeg var veldig fornøyd med det, selv om jeg manglet det siste lille for å henge med gruppa inn.

Kramper overalt
Til slutt bidro de stadige temposkiftene til Schleck-brødrene og Kajtusja-duoen Sergei Ivanov og Aleksandr Kolobnev til å sprenge hovedfeltet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvor hardt er dette rittet?

- Den siste timen var knallhard. Da fikk jeg til og med krampe i lillefingeren. På det tidspunktet gjorde det vondt i hele kroppen, men jeg følte dette var selve ytterpunktet av alle krampene mine, sier Nordhaug.

Han fikk også ros fra teamledelsen etter rittet:

- Matthew Hayman kjenner disse veiene godt. Han gjorde en optimal jobb med å styre Simon Gerrans. Vi hadde også Lars Petter Nordhaug, som ikke har kjørt mange ritt i det siste, men han maktet likevel, sammen med Kjell Carlström, å henge med lenge. Guttene jobbet godt for Simon som hang med helt der framme til det var rundt to mil igjen. Men da Andy Schleck satte inn et voldsomt ritt, hadde ikke lagkapteinen vår noe å stå imot med, sier sportsdirektør Scott Sunderland.

Nye muligheter
Nordmannen skal i aksjon også onsdag og søndag. Da venter nye bakkeklassikere på Sky-laget.

Les også: - Nesten som Roubaix

- Hva slags rolle får du under La Fleche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège til uka?

- Det blir nok noe av det samme. Jeg regner med å gjøre en jobb for Simon Gerrans, Thomas Lövkvist og Bradley Wiggins, dersom han dukker opp.

Team Skys resultater i Amstel Gold Race:
45. Lars Petter Nordhaug +3.19
52. Kjell Carlström +3.28
64. Simon Gerrans +3.38
76. Christopher Froome +10.20
83. Matthew Hayman +10.31
Russel Downing og Davide Vigano brøt

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.