RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk streng beskjed om å gi faen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Petter Northug tok affære da lillebror Tomas ville gamble med verdenscupdebuten.

GARDERMOEN (Nettavisen): - Jeg hadde tenkt å gå, men fikk streng beskjed fra Petter om å gi faen. Verdenscup er større enn junior-NM, mente han. Og det har han vel rett i ...

Tomas Northug (19) snakker om junior-NM sist uke. Der tok han bronse individuelt på både 20 km klassisk og 10 km fristil.

Men søndagens kretsstafett gikk uten Northugs deltakelse. Det kan ha kostet Sør-Trøndelag gullet (nordtrønderen representerer Strindheim), men akkurat det var altså underordnet.

For denne uka går lillebror Northug sine første verdenscuprenn. Torsdag er det klassisk sprint i Drammen, mens det søndag er fristilsprint i Holmenkollen.

- Hadde vært dumt
Tomas Northug fikk deltakelse som en bonus for sprintgullet i junior-VM tidligere i vinter.

Les også: Garanterer brødreduell

- Jeg var syk i et par dager etter junior-NM, og er litt usikker på formen. Så det var nok lurt å ikke gå NM-stafetten. Det var bra Petter satte ned foten. Jeg hadde nok gått, jeg, hvis ikke han hadde sagt nei, sier debutanten.

- Det hadde vært dumt av Tomas å gå junior-NM med sykdom mindre enn ei uke før han debuterer i verdenscupen. Det er denne uka han har sjansen til å vise seg fram, sier storebror Petter til Nettavisen.

Tror på semifinale
Han er spent på hva lillebroren kan prestere – og mener mulighetene til å hevde seg er vesentlig bedre i Holmenkollen enn i Drammen.

- Han er best i skøyting. Har han en veldig god dag, tror jeg han kan lukte på semifinale og en topp 10-plassering søndag, sier Petter Northug – som selv debuterte i verdenscupen nettopp i Drammen. Det endte med en 35.-plass i 2005.

Tomas Northugs forventninger er på linje med det den langt mer meritterte storebroren forventer.

- I Drammen er målet å gå videre fra prologen. Det kan bli tøft nok. Det er jo et av de tøffeste sprintløpene i året, ettersom det er så mange nordmenn som deltar.

- Søndag har jeg lyst på en semifinale. På en god dag mener jeg det kan være mulig, sier juniorverdensmesteren, som allerede har satt seg som mål å gå VM-sprinten i Holmenkollen om et år.

- Frykter ham ikke
Mens lillebror går for hederlige plasseringer og kanskje en inngangsbillett til et forbundslag neste sesong, kjemper altså storebror om sammenlagtseier i verdenscupen.

Etter en periode med sykdom etter OL, er han nå kampklar.

Les også: - Bauer er i gang med det taktiske spillet

Og skulle det ende med at de to brødrene havner i samme heat, kan du føle deg rimelig trygg på at storebror går først over målstreken.

- For ham vil det lønne seg økonomisk å ikke slå meg. Men hvis det skal bli aktuelt, må han være rimelig pigg. Han må nok trene litt mer først.

- Jeg frykter ham ikke, sier Petter Northug til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere