*Nettavisen* Sport.

- Fin åpning for Vålerenga

Lars Bohinen og Vålerenga er godt fornøyd med terminlisten som Norges Fotballforbund har satt opp for 2006.

08.12.05 15:33

Vålerenga sesongåpner med hjemmekamp mot Odd Grenland 9. april neste sesong. 16. mai-runden spiller oslolaget mot Start i Kristiansand. I tillegg er det verdt å merke seg at landets største høyrisikokamp, Brann - Vålerenga, er satt opp 30. april, det vil si kvelden før 1. mai.

- Det er en fin åpning for oss. Odd Grenland er en fin start, så har vi Lyn borte, noe som i realiteten er en hjemmekamp og deretter Rosenborg. En tøff, men fin åpning på sesongen, sier Lars Bohinen til TV 2 Nettavisen.

- Lyn sin tur
Oslolaget hadde det høyeste tilskuertallet i fjorårets 16. mairunde, men ettersom laget deler bane med Lyn er det naboens tur til å spille hjemme på 16. mai denne gang. Bohinen ser gjerne at Vålerenga får følge i fotsporene til Brann og Rosenborg og få hjemmekamp på 16. mai hvert år.

- 16. mai er det Lyn sin tur til å ha hjemmekamp. Men Lyn - Ham-Kam er vel ingen "rysare", og trekker vel kanskje 5.000 tilskuere. Jeg mener at NFF må se litt på totalproduktet i norsk fotball, sier Vålerengas sportslige leder.

I de fire siste serierundene møter oslolaget Molde borte, Stabæk hjemme, Sandefjord borte og Tromsø hjemme. Osloklubben får et - på papiret - lett program i sesonginnspurten i 2006.

- Det kan du godt si. På den annen side vil kanskje noen av disse kjempe i nedrykksstriden, og det er alltid vanskelig. Det fikk Start erfare i år, poengterer Bohinen. Start tapte for Aalesund, Bodø/Glimt og Fredrikstad på tampen av 2005-sesongen.

- Så på papiret: Ja. Men i praksis: nei, konstaterer Bohinen.

Risikokamp
Høyrisikokampen mot Brann natt til 1. mai er han imidlertid ikke bekymret for.

- Det er helt klart en høyrisikokamp, men jeg tror det går bra. Vi er fornøyd med terminlisten. Og forbundet har en ekstremt vanskelig jobb med å få dette til å gå opp, poengterer den tidligere midtbaneeleganten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag