RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Fingrene av fatet, RBK!

Sist oppdatert:
- Alanzinho skal til Stabæk hvis han returnerer til Norge, sier Daniel Nannskog.

VALLHALL (Nettavisen): Jan Jönsson uttalte rett over nyttår at han ønsker å sjekke ut situasjonen rundt Alanzinho i tyrkiske Trabzonspor. Stabæk på sin side ønsker ikke å se sin gamle stjerne forsvinne til Trøndelag.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å få Alanzinho til Stabæk dersom han ønsker å returnere til Tippeligaen, sier Daniel Nannskog.

Dyr i drift
Nettavisen treffer svensken i kantina på Vallhall, i forbindelse med NISOs FIFpro Winter Tournament for Bosman-spillere. Nannskog tror og håper sponsorene vil bidra med å betale lønnen til tyrkiaproffen, hvis det blir aktuelt med en Stabæk-retur.

- Vi håper å få ham tilbake til Stabæk, men vi må huske at han tjener veldig godt der nede. Vi må få sponsorer og eksterne krefter i næringslivet til å bidra. Alanzinho alene, er nok til å doble sesongkortsalget, og skape blest rundt klubben, hevder Nannskog.

Svensken er klar på at Stabæk trenger en ny kantspiller før seriestart, men innrømmer at det kan bli vanskelig å hente Alanzinho fra millionlønn og profftilværelse i Tyrkia.

- Han har fått en del spilletid der nede den siste tiden. Men jeg og ledelsen i klubben er i kontakt med ham stadig, og vil gjerne ha ham tilbake, innrømmer 36-åringen.

Lovende unggutter
Stabæk jakter også en erstatter for Nannskog, som nå er juniortrener i klubben, etter at en skade tvang ham til å legge skoene på hylla i fjor høst. Tippeligaens toppscorer i 2006 og 2008 er ikke redd for at målene skal utebli etter at han selv la opp.

- Veigar kommer til å score sin andel med mål. I tillegg har vi Torstein Andersen Aase, som er en veldig spennende unggutt. Han har slitt mye med skader, men er på vei opp igjen nå.

Dersom jakten på en ny spiss ikke skulle få et vellykket utfall hevder Nannskog å ha flere spillere på juniorlaget, som er klare for å neste steg.

- Det ser veldig bra ut. Det er et par gutter på det juniorlaget som kan bli tatt opp i A-stallen allerede i år. Det som imponerer meg er at de lærer utrolig fort. Det gir meg veldig mye å lære bort den kunnskapen jeg har, og å se at unggutta tar det til seg er herlig.

Skuffende nivå
I NISOs FIFPro Winter Tournament 2011 fant ikke storscoreren den spissen Stabæk leter etter. Svensken hadde håpet nivået skulle være noe høyere.

- Jeg hadde håpet det var flere spillere fra Tippeligaen. Jeg vet ikke hvorfor det ikke er det. Det går kanskje på stolthet. Jeg vet om flere spillere som kunne tjent på å være her i dag.

Sportssjef i Stabæk, Tom Schelvan, bekreftet at Stabæk ser på det som naturlig å ta turen til Vallhall for å ta en titt. Schelvan avkrefter at noen av spillerne i turneringen er aktuelle for Stabæk.

- Vi har noen spillere på blokka, men ingen av de er på banen her i dag, forteller Schelvan.

Tirsdag 25. januar spiller Stabæk sin første treningskamp for året, mot Alta i Finnmarkshallen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere