RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SELFI: Jonas Gahr Støre knipset seg selv på Raufjellet og la bildet ut på Twitter.
SELFI: Jonas Gahr Støre knipset seg selv på Raufjellet og la bildet ut på Twitter.

- Fint vær på Raudfjellet

Sist oppdatert:
Trosset vær-ekspertene og gikk birkenløypa over Raufjellet. Arrangørene: - Vi ville avlyst igjen.

«Det gikk an å hygge seg på Raufjellet i dag da vinden løyet!» tvitret Jonas Gahr Støre fra birkebeinerløypa lørdag formiddag.

Han var ikke alene:

«Fin tur over fjellet i dag. Møtte skiløpere på alle nivåer. Alle skuffet over avlysning» tvitret Anders Aukland.

- Det var en helt feil avgjørelse å avlyse. De burde ha ventet litt til. For å være en birkebeiner skal du måtte tåle litt, sa han til e24.


Flere andre meldte om fine forhold mellom Rena og Lillehammer. Ville avlyst igjen
- Nei, vi angrer ikke på avgjørelsen. Det ville vært helt uforsvarlig å sende 17.000 mennesker over fjellet, sier Birkens presseansvarlig Ingunn Rønningen til Nettavisen.

- Da vi tok avgjørelsen i dag tidlig så kunne ikke løypemannskapene stå på bena utenfor tråkkemaskinene. Vi fikk ikke kjørt opp løypene, og heller ikke kjørt alle våre mannskaper ut i løypa. Hvis vi skulle tatt avgjørelsen en gang til, ville vi gjort det samme, sier Rønningen.

- Selv om mange har gått over fjellet i dag, så er det likevel sterk vind. Husk at vi skal flytte en middels stor norsk by over fjellet, og vi skal også ta hensyn til de svakeste, sier hun.

Hun poengterer at deltakerne bruker mellom 2 timer og 20 minutter og 11 timer over fjellet. Hvis de hadde ventet til vinden løyet ville enkelte deltakere risikert at det ble mørkt før de kom fram.

- Dette er den verste avgjørelsen vi kan ta, og vi tar ikke den uten grunn, sier Rønningen.

17.000 påmeldte
17.000 påmeldte til Birkebeinerrennet fikk en svært skuffende beskjed da arrangørene avlyste rennet lørdag. Årsaken var svært sterk vind lørdag morgen.

- Oppe på fjellet er det svært bustete forhold. Det er sterk vind med storm i kastene. Vinden er så kraftig at løypekjørerne ikke klarer å stå, sa presseansvarlig Ingunn Rønningen Kleven til Østlendingen lørdag morgen.


Det målt 20 sekundmeter vind på Raufjellet og 14 sekundmeter på Skramstad.

Ekstra kjedelig ble det for Bob Burch fra Wisconsin i USA. For andre gang reiste han til Norge for å gå Birken, og for andre gang ble Birken avlyst.


Nettavisen-blogger Torbjørn Sølsnæs valgte å se på avlysningen av birkebeinernes ferd over fjellet i et historisk perspektiv. 


SE HVA FOLKET MENER OM BIRKEN-AVLYSNINGER HER: 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere