RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fire milliarder kroner er for lite

Foto: Andrew Yates (AFP)
Sist oppdatert:
Tidligere spiller og styreformann mener Manchester City må bruke mer penger.

Med spillere som Carlos Tévez, David Silva og Edin Dzeko hentet inn for enorme pengesummer de siste årene, har Manchester City stått fram som den mest pengesterke klubben i engelsk fotball under Sjeik Mansours eierskap siden høsten 2008.

Men på tross av forsterkningene har laget fortsatt ikke klart å kvalifisere seg til Champions League-spill - langt mindre vunnet ligagullet i England.

Hvordan klubben skal klare det, mener den tidligere Manchester City-spilleren og -styreformannen Francis Lee han har svaret på.

- Brukt for lite penger
- Jeg tror ikke man kan vinne Premier League med dette laget. Man trenger et par flere matchvinnere, sier Lee til BBCs Radio 5 på søndag.

Etter tapet for Manchester United på lørdag mener Lee at klubben er hektet av i kampen om denne sesongens ligagull, og legger dessuten til at pengene Sjeik Mansour har brukt på spillerkjøp - 400 millioner pund, omtrent fire milliarder norske kroner - ikke har vært nok.

- Carlos Tévez er en vidunderlig spiss, men han får ikke nok støtte på topp. Vi har rett og slett ikke det våpenet som kan prege kampene, forklarer mannen som spilte for Manchester City fra 1967 til 1974.

- Edin Dzeko trenger tid på å finne seg til rette fordi det er åpenbart at han ikke er vant til tempoet i Premier League. Han kan bli en veldig god spiller, men om Tévez blir skadet trenger man noen som virkelig kan stikke seg fram - og de er vanskelige å finne.

Tror på nyervervelser
Siden Sjeik Mansours overtakelse av klubben i september 2008, har Manchester City hatt som mål å kvalifisere seg til Champions League.

I 2009-sesongen endte det med en skuffende tiendeplass, mens fjorårssesongen ble avsluttet med at Tottenham tok den viktige fjerdeplassen i siste serierunde.

I årets sesong har det gått bedre, og for øyeblikket ligger klubben på tredjeplass - åtte poeng bak rivalene Manchester United på topp, og med en kamp mer spilt.

Lee tror at manager Roberto Mancini vil handle inn flere stjernespillere når transfervinduet åpnet til sommeren.

- Ja, jeg tror det. Han må kanskje bli kvitt et par spillere, men han trenger flere alternativer også.

Francis Lee scoret 112 mål på sine 248 kamper for Manchester City, og spilte også for Bolton og Derby i løpet av karrieren. Han ble mottatt som en helt av fansen da han overtok som styreformann for klubben i 1994, men trakk seg fire år senere - da klubben var i ferd med å rykke ned til nivå tre i England.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere