RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flau over å være norsk

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
«En skandale», «Spark dem!» Folk raser etter langrennsfiaskoen. Hva mener du?

Marit Bjørgen tok bronse.

Aksel Lund Svindal fulgte opp med sølv.

Men langrennsgutta var ikke i nærheten i sin OL-åpning mandag. Petter Northug endte over to minutter bak vinneren, sveitsiske Dario Cologna. Bestemann, Tord Asle Gjerdalen, ble nummer 28. Det var tidenes dårligste norske OL-innsats av langrennsgutta.

Etterpå innrømmet, noe motvillig, både landslagsledelsen og Northug selv at smørerne hadde bommet med sine valg.

Les også:Derfor mislyktes Northug

Det får Nettavisens lesere til å se rødt. Les alle kommentarene her.

- Må sparkes!
- Det er betenkelig at vi har profesjonelle smørere og likevel bommer på smøring. Fjern de som er udugelige. Vi har ikke bruk for amatører, skriver frimag.

- Har ikke Norge hatt folk der borte i to år for å følge værutviklingen så de skulle ha kanonski under OL? Dette blir for dumt, skriver terjearnesen.

Og legger til:

- Hent hjem Aukland. Han fikk frem en OL-vinner. Det norske trenerteamet må få sparken etter dette. Dette skal liksom være nasjonalsporten vår.

- Vi skal ha det beste utstyret og det beste støtteapparatet, men vi driter i buksa, skriver sameshit.

- Dette brukes det millioner på. Fy faen. Intervjuet med Martin Johnsrud Sundby provoserte meg så ille at jeg trodde jeg skulle kaste TV-en ut av vinduet. Dette er en gjeng primadonnaer som ikke fortjener annet enn slakt, legger han senere til.

Vidar Ludvigsen er av de syrlige:

- Ja ja dett var dett.....nå skjønner vi alle hvorfor de 4 norske psykologene fikk bli med i OL apparatet!

- Patetisk norsk kultur
Emigranten mener langrennsløperne egentlig kun er en blåkopi av det Norge vi ellers har rundt oss.

- Det er patetisk å se den norske kulturen i alle sammenhenger. I Torino avviste alle norske ledere enkle råd om smurning fra andre som var mer nysgjerrrige på hva andre kunne. Men både nå og da var det ingen som fikk lov til å snakke om fiaskoen. Dagens løpere var patetisk livredde for å si noe utover meningsløst pjatt etter 15km.

- Det er den samme kulturen man finner i hele det offentlige og mye av det private Norge. Udugelighet, munnkurv, arroganse, uvitenhet, ansvarspulverisering, hesblesenhet, forhåndsløfter. Det siste er også noe av det ekstremt usympatiske med norsk idrett- og mediekultur. De unnlater å ta nitidig ansvar for forberedelser og breier seg isteden med forhåndsskryt. Da blir det som oftest fiasko. Det er også et symptom på det umodne og ærlig talt latterlige landet proppfullt av mindreverdighetskomplekser som Norge er.

- Å se på hvordan f eks sveitserne er grundige, realistiske, gir gode kommentarer om alle sine deltagere og de utenlandske, og genuint gleder seg over gull, sølv og bronser samt andre gode plasseringer er en kontrast til det pinlig bråkjekke, selvoppnevnt seriøse og faktisk useriøse Norge, hvor man hysterisk mobber andre når Norge tar gull, ikke nevner konkurrentene og surt bryr seg om lite annet når de norske taper. Det er morsomt å se Fredrik Aukland, som har det privilegiet å jobbe i en balansert og rasjonell sportskultur, være så fri fra alt det hemmende norske.

Medias skyld?
Petter Northugs avgjørelse om å gå rett forbi den norske pressen får også gjennomgå, men noen tar det norske skiesset i forsvar.

- Dette var ikke Petters distanse og heller ikke den han satset hardest på. 41 plass var vel kanskje ikke noe å rope hurra for, men det var da ikke vits å gå for hardt når han følte han ikke hadde sjangs. Petter er kanskje litt kjepphøy, men han har da for helvete meg ikke sagt et ord om at OL blir et barneskirenn, Han har jo nærmest ikke sagt noe. Bare vent. Han kommer til å vise seg fra en bedre side.

- Det er medias skyld at det blir hauset så til de grader opp rundt Norges sjanser. Jeg så for eksempel denne overskriften på VG-nett før OL: "Norge tar 27 gull" Jeg blir kvalm. Sier heia Norge, men vi bør ikke ta seieren på forskudd.

Hva tenker du om fiaskoen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere