*Nettavisen* Sport.

- Flaut å være Brann-spiller

Foto: AP Photo/Scanpix

Kristjan Sigurdsson var langt nede etter straffedramaet i La Coruna.

03.10.08 15:13

DEPORTIVO – BRANN 2-0 (5-2, etter straffer):

Det ble et drama uten like da Brann braket sammen med Deportivo La Coruna i Uefa-cupen torsdag kveld. Bergenserne hadde 2-0 å gå på fra den første kampen, men borte i Spania skulle det bli tøft.

Til tross for at de ble redusert til ti mann etter bare 30 minutters spill, var hjemmelaget klart best på spansk jord, og et mål i hver av omgangene sørget for at kampen gikk til ekstraomganger.

Ingen av lagene klarte å avgjøre i spilleforlengelsen, og kampen gikk til straffespark-konkurranse.

Fra krittmerket taklet ikke Brann-spillerne presset, og både Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Erlend Hanstveit misset på sine straffer, mens Deportivo bare feilet en gang.

Dermed holdt det bare nesten for et Brann-lag som leverte hederlig innsats, men som nesten ikke maktet å skape noe som helst framover selv med én mann mer i 90 minutter.

LES OGSÅ:RBK videre etter drama

- Holdt ikke nivået
Brann-trener Mons Ivar Mjelde var naturlig nok svært skuffet over det formsedelige tapet og innrømmer at laget hans ikke klarte og skape nok til å vinne kampen.

- Vi kom ikke i nærheten av det nivået vi hadde hjemme og det er kanskje det vi taper kampen på, det vi skaper selv. Vi skulle selvfølgelig hatt mer å gå på fra det første møtet og vi visste det kom til å bli en lang kamp, sier treneren til TV 2 Sporten.

I forkant av oppgjøret var Mjelde klar på at Brann ikke hadde reist til Spania for å forsvare seg, men til tross for at Deportivo fikk en mann utvist i førsteomgang maktet de likevel ikke å skape mye fremover på banen.

- Av og til så blir du spilt lavt. Vi blir til og med nødt til å legge om til fem mann i midtbaneleddet etter pause. Dette handler om gode ballsikre spillere, med stort tempo. Vi kommer oss til ekstraomganger, men straffer er bingo, sier Mjelde.

Midtstopper Kristjan Ørn Sigurdsson er nådeløs i sin dom:

- Vi var nede på samme nivå vi har vært i hele år. I år har det vært flaut å være Brann-spiller. Sesongen vår tok slutt nå. Vi spiller uansett ikke i Europa neste år, og det er for dårlig, sier Sigurdsson til BT.no.

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Slet med tempoet
Det ble en begivenhetsrik førsteomgang på Riazor, der hjemmelaget tok kommandoen fra start og satte bergenslaget under press.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Spesielt på høyresiden var spanjolene aktive og Brann-back Bjørn Dahl slet tydelig med hjemmelagets tempo de første 45 minuttene.

Presset skulle også gi uttelling. Et hjørnespark ble slått langt bak i feltet og i duell med Brann-forsvaret var Deportivos Diego Daniel Colotto sterkest. Stopperen headet ballen litt heldig i nettet.

Dramatisk utvisning
Etter scoringen så det ut som hjemmelaget skulle kjøre over Brann fullstedig i denne kampen, men i det 30. minutt fikk Brann uventet hjelp fra Deportivos Riki.

Vingen gikk opp i en duell foran mål og brukte hånda til å slå ballen i stanga. Den tsjekkiske dommeren så situasjonen og ga spilleren sitt andre gule kort for dagen. Dermed var Deportivo redusert til ti mann.

Nå kom gjestene fra Bergen litt mer med i kampen, men spanierne var fortsatt gifitge i angrepsspillet. Tre minutter før pause satte Sergio ballen i mål etter et flott forspill, men linjedommeren vinket korrekt av for offside.

Branns største sjanse i omgangen kom rett før hvilen. Petter Vaagan Moen slo en fin corner og Gylfi Einarsson var bare en kortere pannelugg fra å utligne for rødtrøyene. Mål ble det imidlertid ikke og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0 til Deportivo.

Presset av ti mann
I andreomgang fortsatte stormløpet mot Brann sitt mål, til tross for at Deportivo nå bare spilte med ti mann. Bergenslaget så ut til å satse alt på å forsvare den sammenlagtledelsen de hadde.

Selv om de holdt stand lenge, skulle det ikke holde for Mons Ivar Mjeldes menn. Et snaut kvarter før slutt fikk Deportivo det målet de hadde jaktet hele omgangen.

Nok en gang var det Colotto som fant nettmaskene. Midtstopperen raget høyest i en duell med Bjørn Dahl og headet ballen forbi Brann-keeper Kenneth Udjus. Dermed ble det ekstraomganger på Riazor.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Bakke-skudd i stolpen
Fem minutter ut i den første ekstraomgangen var faktisk Brann svært nære ved å få et uhyre viktig bortemål. Eirik Bakke trykte til fra rundt 20 meter og ballen gikk i stolpen for så å treffe ansiktet til Deportivo-keeper Daniel Aranzubia. Hjemmefansen satte forfriskningene i vrangstrupen.

Spanjolene var også med på notene i spilleforlengelsen, men rødtrøyene fra Bergen forsvarte seg bra og holdt de største farlighetene på avstand. Sergio hadde for andre gang i kampen en ball i nettmaskene etter 110 minutter, men nok en gang vinket linjedommeren for offside.

Straffedrama
Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen i løpet av spilleforlengelsen og dermed ble det en høydramatisk straffesparkkonkurranse i Spania.

Olafur Õrn Bjarnason satte inn det første sparket fra krittmerket og det så lovende ut for Brann. Men så kom nedturen.

Både Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Erlend Hanstveit misset sine straffer, mens Deportivo bare bommet en gang. Dermed var Branns europacupeventyr over for denne gangen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.