RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flaut av NFF

Sist oppdatert:
Doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund bøtelegger Lillestrøm på grunn av bruk av pyroteknikk under cupfinalen.

Lillestrøm har blitt ilagt 40.000 kroner i bot etter at supporterne brukte pyroteknikk og ødela 80 seter på Ullevaal stadion etter cupfinalen 11. november i fjor.

- Utvalget har i skjerpende retning lagt vekt på omfanget av bruken av pyroteknikk, samt at det er utført betydelig hærverk på tribunen. Et enstemmig utvalg ilegger Lillestrøm SK en bot på 40.000 kroner, heter det i en pressemelding fra NFF.

Ingen egenbot
Dermed følger ikke Doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund (NFF) sitt egen informasjonssjefs uttalelse om at man ikke ville gjøre LSK ansvarlig i denne saken. Umiddelbart etter cupfinalen sa nemlig informasjonssjef Roger Solheim i NFF til Nettavisen at forbundet tok ansvaret, og at man heller ville gi seg selv en bot.

Slik ble det altså ikke.

- Dette viser at NFF ikke tør å stå for det de selv sier, det er flaut. Vi skal ikke gjemme oss bak NFF for det vi gjorde, men vi lurer på hva deres bot ble. Som arrangementsansvarlig burde deres bot være vesentlig større. Pengene kunne jo for eksempel gått til et veldedig formål, sier talsmann for Kanarifansen, Erling Stray, til Nettavisen.

Kanarifansen har allerede betalt for setene som nevnes i dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget.

Daglig leder i LSK, Frank Grønlund, forstår boten, og vil ikke anke dommen.

- Kanarifansen visste hva de gjorde, så de får ta den boten. Jeg synes det ble litt mye, det var såpass at det fort kunne blitt farlig - men det skulle ikke forundre meg om NFF bruker bildene fra episoden i egenreklamer senere, det har de gjort tidligere, sier Grønlund til Nettavisen.

Betaler
Stray er innforstått med at supporterne må betale:

- Vi visste hva vi gjorde, og tar ansvar ved å gjøre opp for oss.

Roger Solheim er på påskeferie, men bekrefter via en tekstmelding at NFF ikke har ilagt seg selv noen form for bot.

- Det var nok aldri aktuelt, det med å gi oss selv bot var mest ment som en spøk, skriver Solheim.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere